Hej
Håber I vil hjælpe en noobie lidt igang...
Grej: Cipelletti C500 - Bodum antiqua - fancy stamper
Kaffe: Super Crema fra kaffemekka
Forsøg: Dobbelt espresso
Problem: tyndt lag crema som bobler af/forsvinder på under 30 sek
Har søgt lidt omkring på nettet, men hvis jeg lægger symptomerne sammen, så peger \"løsningerne\" i alle modstridende retninger...
Jeg grinder på fineste grad (som med Bodum vist ikke er heeelt fint nok), stamper med 20kg. På 25 sek får jeg ret præcist 30mL / 20oz (tyder på at mængde/coarseness/stamp er OK). Det ser egl ganske pænt ud, men cremaen raser af på 15-30 sek, som en treo i vand. Og så står jeg tilbage med en kop kulsort kaffe.
For coarse ? Prøvede så at give det grindede kaffe fra Bodum en ekstra tur i en billig klinge-grinder, tydeligt finere og mere ensartet. Resultat - lidt bedre crema som også raser af på 30-45sek, man kan ikke nå at steame mælk før det er brust af.
Og så bonus spørgsmål - lidt samme problem med mælkesteameren, den varmer mælken op på ingen tid (måske 20 sek), men så har man varm mælk... Slet ikke skumagtigt. Når det hældes i espressoen har det slet ikke den der crema-vs-milk effekt, det går bare i eet med det samme og bliver lysebrunt. So much for latte art
Håber I kan give et par råd inden jeg smider det hele ud
Tak
Håber I vil hjælpe en noobie lidt igang...
Grej: Cipelletti C500 - Bodum antiqua - fancy stamper
Kaffe: Super Crema fra kaffemekka
Forsøg: Dobbelt espresso
Problem: tyndt lag crema som bobler af/forsvinder på under 30 sek
Har søgt lidt omkring på nettet, men hvis jeg lægger symptomerne sammen, så peger \"løsningerne\" i alle modstridende retninger...
Jeg grinder på fineste grad (som med Bodum vist ikke er heeelt fint nok), stamper med 20kg. På 25 sek får jeg ret præcist 30mL / 20oz (tyder på at mængde/coarseness/stamp er OK). Det ser egl ganske pænt ud, men cremaen raser af på 15-30 sek, som en treo i vand. Og så står jeg tilbage med en kop kulsort kaffe.
For coarse ? Prøvede så at give det grindede kaffe fra Bodum en ekstra tur i en billig klinge-grinder, tydeligt finere og mere ensartet. Resultat - lidt bedre crema som også raser af på 30-45sek, man kan ikke nå at steame mælk før det er brust af.
Og så bonus spørgsmål - lidt samme problem med mælkesteameren, den varmer mælken op på ingen tid (måske 20 sek), men så har man varm mælk... Slet ikke skumagtigt. Når det hældes i espressoen har det slet ikke den der crema-vs-milk effekt, det går bare i eet med det samme og bliver lysebrunt. So much for latte art

Håber I kan give et par råd inden jeg smider det hele ud

Tak
Comment