Jeg har lovet andetsted herinde lige at smide en kommentar omkring Kontra Coffees \"Barista Teknik\" kursus.
Jeg er netop hjemvendt fra kurset som er en tre timers seance der foregår i kælderen under selve Kontra Coffee butikken. (hvis der er tastefejl eller lign. er det nok primært pga. mængden af espresso jeg har indtaget...
)
Simon stod for afviklingen af kurset.
Kurset lægger ud med lidt teori omkring speciel kaffe generelt og ellers teori omkring hvad det vil sige at brygge en espresso på den \"rigtige\" måde (gennemløbstid, tamping, kaffemængde osv.) Derefter blev alle deltagere hevet med ind i det tilstødende rum som blandt andet var prydet af et sæt Mahlkönig kværne og et par La Marzocco maskiner. Bare det at få lov til som forholdsvis nybegynder at lege med den slags grej var jo næsten prisen værd i sig selv. Vi lærte hurtigt hvordan man indstiller sin kværn og på den måde opnår den korrekte gennemløbstid. Jeg synes ret hurtigt de fleste fik tjek på hvordan man brygger en god espresso, men det var også ret nemt med det udstyr man havde til rådighed... (automatisk dosering fra kværnen, automatisk tracking af gennemløbstid på maskinen, klik måtter osv.)
Efter alle havde styr på første del gik vi videre til hvad der, i hvert fald for mig er lidt sværere, nemlig steaming af mælken. Først lidt hurtig teori omkring mælken og måden den virker på og derefter videre til den praktiske træning. Det var selvfølgelig CaféMælk vi arbejdede med.
Det lykkedes mig allerede i første forsøg at lave en væsentligt bedre steamet mælk end det endnu er lykkedes mig herhjemme. Det fik mig selvfølgelig straks til at konkludere at det måtte være pga. udstyret udelukkende, men Simon forsikrede mig at kan man gøre det på en La Marzocco, kan man også gøre det hjemme på en mindre maskine (La Marzoccoen kan efter sigende være lidt svær at styre fordi det jo er et ekstremt kraftigt bæst...). Om det viser sig at passe må jeg vende tilbage med senere.
Generelt vil jeg sige at kurset helt klart er anbefalelsesværdigt både for folk der er helt nybegyndere, men også for folk der lige vil have deres skills brushet lidt up og bare have en hyggelig aften hvor alt handler om noget så dejligt som kaffe og hvor ingen ser ned på én lige meget hvor nørdet omkring kaffen man er
Kurset koster så vidt jeg kan se på Kontras hjemmeside 750 kr nu. Det er måske lidt i overkanten efter min mening, men man får kurset gratis når man køber en espresso maskine hos Kontra og det er jo i hvert fald en lækker service!
Eneste \"ulempe\" ved kurset er at al praktisk træning foregår på Kontras high end udstyr. Selvom teorien og meget af det tekniske selvfølgelig er det samme på ens egen maskine derhjemme kunne det nu være fedt med et kursus hvor man havde sit eget gear med. Jeg kan selvfølgelig også sagtens forstå hvorfor man ikke gør det på den måde, da det jo ville være et organisatorisk helvede
Men alt i alt et fint lille kursus.
Jeg er netop hjemvendt fra kurset som er en tre timers seance der foregår i kælderen under selve Kontra Coffee butikken. (hvis der er tastefejl eller lign. er det nok primært pga. mængden af espresso jeg har indtaget...

Simon stod for afviklingen af kurset.
Kurset lægger ud med lidt teori omkring speciel kaffe generelt og ellers teori omkring hvad det vil sige at brygge en espresso på den \"rigtige\" måde (gennemløbstid, tamping, kaffemængde osv.) Derefter blev alle deltagere hevet med ind i det tilstødende rum som blandt andet var prydet af et sæt Mahlkönig kværne og et par La Marzocco maskiner. Bare det at få lov til som forholdsvis nybegynder at lege med den slags grej var jo næsten prisen værd i sig selv. Vi lærte hurtigt hvordan man indstiller sin kværn og på den måde opnår den korrekte gennemløbstid. Jeg synes ret hurtigt de fleste fik tjek på hvordan man brygger en god espresso, men det var også ret nemt med det udstyr man havde til rådighed... (automatisk dosering fra kværnen, automatisk tracking af gennemløbstid på maskinen, klik måtter osv.)
Efter alle havde styr på første del gik vi videre til hvad der, i hvert fald for mig er lidt sværere, nemlig steaming af mælken. Først lidt hurtig teori omkring mælken og måden den virker på og derefter videre til den praktiske træning. Det var selvfølgelig CaféMælk vi arbejdede med.
Det lykkedes mig allerede i første forsøg at lave en væsentligt bedre steamet mælk end det endnu er lykkedes mig herhjemme. Det fik mig selvfølgelig straks til at konkludere at det måtte være pga. udstyret udelukkende, men Simon forsikrede mig at kan man gøre det på en La Marzocco, kan man også gøre det hjemme på en mindre maskine (La Marzoccoen kan efter sigende være lidt svær at styre fordi det jo er et ekstremt kraftigt bæst...). Om det viser sig at passe må jeg vende tilbage med senere.
Generelt vil jeg sige at kurset helt klart er anbefalelsesværdigt både for folk der er helt nybegyndere, men også for folk der lige vil have deres skills brushet lidt up og bare have en hyggelig aften hvor alt handler om noget så dejligt som kaffe og hvor ingen ser ned på én lige meget hvor nørdet omkring kaffen man er

Kurset koster så vidt jeg kan se på Kontras hjemmeside 750 kr nu. Det er måske lidt i overkanten efter min mening, men man får kurset gratis når man køber en espresso maskine hos Kontra og det er jo i hvert fald en lækker service!
Eneste \"ulempe\" ved kurset er at al praktisk træning foregår på Kontras high end udstyr. Selvom teorien og meget af det tekniske selvfølgelig er det samme på ens egen maskine derhjemme kunne det nu være fedt med et kursus hvor man havde sit eget gear med. Jeg kan selvfølgelig også sagtens forstå hvorfor man ikke gør det på den måde, da det jo ville være et organisatorisk helvede

Men alt i alt et fint lille kursus.

Comment