Opslag

Collapse
No announcement yet.

Miscela Giusto og Miscela d\'Oro

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Miscela Giusto og Miscela d\'Oro

  Risteriet har brugt nogen tid på at finde de kaffesorter der skulle indgå i en espresso blend der var Fair Trade. Med Miscela Giusto leverer de en blend der på alle måder er en god oplevelse (omend ikke helt samme klasse som Miscela d'Oro - den vender jeg tilbage til).

  Miscela Giusto er dog en særdele kompetent kaffe, med masser af fylde og en fantastisk aroma. Skuddene udvikler sig smukt i koppen, med masser af crema der forekommer tæt og med en god overfladespænding. Aromaen er tæt og skarp med en snert af noget syrligt. Det er en kaffe, der har mange indtryk, og jeg synes jeg får lyst til at smage mere. En klar fornemmelse af at kaffen gemmer på smagsmæssige hemmeligheder, den ikke rigtigt vil give slip på. Man skal dog være påpasselig, for selv små variationer i brygtemperaturen kommer hurtigt til udtryk i koppen. Grænsen mellem et skud der forekommer en anelse syrligt og et skud der får en snært af brændthed, er ikke så stor.  Miscela d'Oro er en kompleks kaffe med mange indtryk. Den er mørkere i koppen, og hænger mere under brygning. Aromaen er mere blød og rund end Guisto, og det er måske en personlig preferance for smag, men den forekommer også mere balanceret. Sødmen ligger længe i munden, med en næsten frugtagtig fylde der dog hurtigt skifter til en lang udtoning af karamel. Den er mere kompleks and Giusto, og fylder mere i munden, lige som eftersmagen bliver hængende længere. d'Oro forekommer krydret på en kontrolleret måde, for den forekommer samtidig meget rund og mild. Den starter krydret, og toner langsomt ud i en meget behagelig eftersmag.

  Jeg fik ikke taget billede af d'Oro, da jeg kun har brugt lidt af de bønner jeg købte i fredags. Jeg skal dog nok tage et billede, når det igen er d'Oro der ligger i kværnen.

  Af de to blends foretrækker jeg nok Miscela d'Oro. Fair Trade er et væsenligt argument for at vælge en kaffe, og kan man finde en god Espressoblend der er Fair Trade er det jo kun af det gode. På den anden side synes jeg d'Oro har en bedre og mere kompleks smagssammensætning. Det kan naturligvis skyldes at jeg endnu ikke er så god en barista, at jeg kan trække alt hvad der kan trækkes ud af Giusto, for jeg fornemmer også at de virkeligt gode skud er lidt vanskeligere at lave med Giusto. På den måde er d'Oro en mere tilgivende kaffe, for man bliver ikke straffet på samme måde for små variationer i brygtemperaturen.

  Sammenligner jeg kun de bedste skud er min præference dog stadig mest til Miscela d'Oro. Den forekommer mere rund med en pragtfuld og langvarig tone af karamel - og så denne unævnelige syrlighed der slet ikke er ubehagelig, men nærmest bærer de andre nuancer frem i kaffen.

  Post edited by: Hobzon, at: 2008/01/13 12:20
  Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
  Østerbro

  La Marzocco GS3
  Mahlkönig K30 Vario


  Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

 • #2
  Re:Miscela Giusto og Miscela d\'Oro

  Vi kan kun blive enige om d'Oro. Det er en af mine helt klare favoritter, faktisk tror jeg ikke at jeg endnu har prøvet en blend der slår den.

  Endnu...
  Administator på espressobar
  Izzo Alex Duetto
  Toper Cafemino
  Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
  Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

  Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

  Comment


  • #3
   Re:Miscela Giusto og Miscela d\'Oro

   jeg er også med i d'Oro fan klubben!!!
   Nu vi er ved lir kaffe fra risteriet så kan jeg altså godt anbefale dere organica og ikke mindst Mount Everest Supreme
   Michael EPO Rasmussen

   Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

   Comment

   Working...
   X