Opslag

Collapse
No announcement yet.

At smage på kaffe

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • At smage på kaffe

  Foranlediget af snakken om TCCs nye espressoblend i denne tråd, fik jeg en ide:

  Jeg kunne godt tænke mig at deltage i et cupping-arrangement for glade og interesserede amatører, hvor man fik lov at smage på kaffen, uden teknik, uden mælk, uden alt det der kan gå galt og give variation fra skud til skud, så man kan smage forskellige blends og kaffetyper op mod hinanden.

  Jeg tror - at hvis man først har smagt verietale kaffer, samt prøvet at smage forskellen på kaffer og sorter fra forskellige lande og egne i verden, så vil man langt bedre være i stand til at smage og beskrive de mange nyancer i en blend, og kan måske også bedre formulere sine præferencer når man skal købe kaffe.

  Det ville være rart hvis der kunne deltage folk med erfaring til et sådant arrangement, som kunne korrigere og komme med input, og endnu federe, hvis vi også havde nogle referencer i form af duft og smagsstoffer, som man kunne sammenligne op mod. Dengang jeg lærte at smage på vin, lærte jeg også, at man ofte står man en smagsoplevelse som man faktisk ikke kan beskrive. Det er ikke fordi man ikke kan smage tingene, for det kan man sagtens, men mere fordi man mangler ord til at formulere den smagsoplevelse eller sensation man har i munden.

  Man siger at smag og behag er forskellig - og det er faktisk IKKE korrekt. Smag er meget ensartet fra menneske til menneske - det er præferancen (behag) der varierer. Så jeg tror det er vigtigt at man har en fælles referenceramme, såvel som et fælles sprog, der kan beskrive den oplevelse vi får omkring smagsoplevelser.

  Hvad siger i - kunne det ikke være spændende?
  Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
  Østerbro

  La Marzocco GS3
  Mahlkönig K30 Vario


  Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

 • #2
  Re:At smage på kaffe

  Jo det kunne i dén grad være spændende

  Jeg er helt med på den ide.

  Mvh.

  Peter
  Rancilio Silvia - PID
  Macap MC4 Stepless
  Behmor 1600
  Xpressivo Presso Barista

  Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away. - Antoine de Saint-Exupery

  Comment


  • #3
   Re:At smage på kaffe

   det lyder som en rigtig go\' idé jeg er sikker på at de fleste ville kunne få noget ud af såda et arrangement
   Michael EPO Rasmussen

   Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

   Comment

   Working...
   X