Opslag

Collapse
No announcement yet.

Kommentarer til Artiklen \"Hottop KN-8828B – Den første tid\"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Kommentarer til Artiklen \"Hottop KN-8828B – Den første tid\"

    Du er her velkommen til at komme med kommentarer eller stille spørgsmål til KimH's artikel om hans første erfaringer med sin nye Hottop KN-8828B.

    Artiklen kan læses her
    Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

    La Marzocco GS/3
    Baratza Forté
    Bestmax filter


    1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

  • #2
    Re:Kommentarer til Artiklen \"Hottop KN-8828B – Den første tid\"

    Nice .. godt gået KimH.
    Administrator på EspressoBar
    Nuova Simonelli Appia 1.GR.
    Mazzer Kony Electronic

    Comment


    • #3
      Re:Kommentarer til Artiklen \"Hottop KN-8828B – Den første tid\"

      Sådan Kim!
      Administator på espressobar
      Izzo Alex Duetto
      Toper Cafemino
      Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
      Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

      Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

      Comment


      • #4
        Re:Kommentarer til Artiklen \"Hottop KN-8828B – Den første tid\"

        Hmmm .. har nu siddet og savlet lidt over at du kan styre dit varmelegme.

        Tror sgu stadig din er bedre end min ... :dry:
        Administrator på EspressoBar
        Nuova Simonelli Appia 1.GR.
        Mazzer Kony Electronic

        Comment


        • #5
          Re:Kommentarer til Artiklen \"Hottop KN-8828B – Den første tid\"

          Hvordan havde du tænkt at lave en "bedre" temp måling??

          Har ofte siddet og overvejet det ... syntes ikke man kan finde en bedre placering end den der er på HotTop'en, den er jo dækket af bønner.
          Administrator på EspressoBar
          Nuova Simonelli Appia 1.GR.
          Mazzer Kony Electronic

          Comment


          • #6
            Re:Kommentarer til Artiklen

            Det lyder som en superfed rister. Jeg kan nu ikke se de store problem i, at man ikke kan programmere den inden man starter. Det er alligevel for svært at forudsige en risteprofil, da den jo (så vidt jeg har forstået) skal tilpasses efter knækkene.

            På min Gene (som jo heller ikke kan programmeres) har jeg en planlagt ristekurve, men jeg tilpasser den som regel hen af vejen. Det jeg forsøger (og stadig prøver at bevise er godt) er at forlænge tiden mellem 1. knæk og 2. knæk (eller afslutningen af ristet, hvis jeg ikke rister ind i 2. knæk). Dette gør jeg ved at sænke temperature, når 1. knæk er godt igang, men her har jeg forstået at man skal passe på, at man ikke sænker temperaturen for tidligt, da det kan stoppe ristningen.

            Så ud fra den betragtning, tror jeg alligevel aldrig jeg ville forsøge at forudsige et program. Men jeg ville helt sikkert genbruge ét som har vist sig at fungere. Og det kan Hottop B'eren jo så.
            Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

            La Marzocco GS/3
            Baratza Forté
            Bestmax filter


            1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

            Comment


            • #7
              Re:Kommentarer til Artiklen

              ChrZacho wrote:
              Hvordan havde du tænkt at lave en "bedre" temp måling??

              Har ofte siddet og overvejet det ... syntes ikke man kan finde en bedre placering end den der er på HotTop'en, den er jo dækket af bønner.
              Jeg ville i grunden have gjordt ligesom Randy G. anbefaler på hans site: http://home.surewest.net/frcn/Coffee/HowToDescale.html

              Jeg fik desværre købt en "stang probe" der var for kort :-( Så nu har jeg lavet noget fusk ud af et lille stykke blikplade og en almindelig "Wire Probe". Resultatet er at jeg måler bønnetemperaturen i ca samme position som ved Rany G.'s metode.

              Der er meget stor forskel på de to temperaturer. I begyndelsen af ristningen viser hottoppen den varmeste temperatur, men bliver overhalet af bønnetemperaturen ved ca. 190 grader. Når hottoppen viser 208 grader er bønnetemperaturen ca. 228-230 grader.



              Ved måling af bønnetemperaturen passer temperaturen meget godt med Sweet Marias profil guide: http://sweetmarias.com/roasting-VisualGuideV2.html (Fahrenheit)

              Post edited by: KimH, at: 2007/12/12 13:44
              - La Spaziale S1 Dream
              - Bestmax S
              - Ceado E37S
              - Rancilio Rocky SD
              - Hottop B

              Comment


              • #8
                Re:Kommentarer til Artiklen

                HOST ...

                http://home.surewest.net/frcn/Coffee...ottopTemp.html

                Skal du til at afkalke ..:P

                Post edited by: ChrZacho, at: 2007/12/12 13:52
                Administrator på EspressoBar
                Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                Mazzer Kony Electronic

                Comment


                • #9
                  Re:Kommentarer til Artiklen

                  Tak for rettelsen Det gik lige hurtigt nok.... Men måske nogen har brug for et par afkalker tricks ;-)
                  - La Spaziale S1 Dream
                  - Bestmax S
                  - Ceado E37S
                  - Rancilio Rocky SD
                  - Hottop B

                  Comment


                  • #10
                    Re:Kommentarer til Artiklen

                    Lige et andet spørgsmål. Er det rigtigt forstået at blæseren i kølebakken blæser luft op gennem bønnerne i stedet for at suge?

                    Giver det ikke et værre svineri af agner?
                    Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                    La Marzocco GS/3
                    Baratza Forté
                    Bestmax filter


                    1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                    Comment


                    • #11
                      Re:Kommentarer til Artiklen

                      MoBak wrote:
                      Lige et andet spørgsmål. Er det rigtigt forstået at blæseren i kølebakken blæser luft op gennem bønnerne i stedet for at suge?

                      Giver det ikke et værre svineri af agner?
                      Korrekt ... men den blæser ikke så meget at agn blæser rundt.
                      Administrator på EspressoBar
                      Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                      Mazzer Kony Electronic

                      Comment


                      • #12
                        Re:Kommentarer til Artiklen

                        ChrZacho wrote:
                        MoBak wrote:
                        Lige et andet spørgsmål. Er det rigtigt forstået at blæseren i kølebakken blæser luft op gennem bønnerne i stedet for at suge?

                        Giver det ikke et værre svineri af agner?
                        Korrekt ... men den blæser ikke så meget at agn blæser rundt.
                        Og de fleste agner er på det tidspunkt fanget i agnskuffen.
                        - La Spaziale S1 Dream
                        - Bestmax S
                        - Ceado E37S
                        - Rancilio Rocky SD
                        - Hottop B

                        Comment


                        • #13
                          Re:Kommentarer til Artiklen

                          Lækker lækker rister - så det er ikke så skidt at det ikke var godt for noget at IR2'en døde. Men prismæssigt er det jo også det femdobbelte. Sådan en må gerne stå i mit skur engang...når IR2'en dør...

                          Er det denne model eller (kan ikke se modelnummeret på Risteriet, men den ligner da)?? http://www.risteriet.dk/produkter/Ri...p_Digital.html

                          Post edited by: Brownie, at: 2007/12/12 20:22
                          Vibiemme Domobar Inox
                          Baratza Sette 270

                          ...when the pupil is ready, the teacher will appear...

                          Comment


                          • #14
                            Re:Kommentarer til Artiklen

                            Brownie wrote:
                            Er det denne model eller (kan ikke se modelnummeret på Risteriet, men den ligner da)?? http://www.risteriet.dk/produkter/Ri...p_Digital.html
                            Nope http://www.hottopusa.com/product.html ... det er 8828B'eren ...
                            Administrator på EspressoBar
                            Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                            Mazzer Kony Electronic

                            Comment


                            • #15
                              Re:Kommentarer til Artiklen \"Hottop KN-8828B – Den første tid\"

                              Hvor meget kom den til at koste dig ... hvad med told/moms?

                              Kim
                              Kim

                              Comment

                              Working...
                              X