Opslag

Collapse
No announcement yet.

EspressoBar 2.0

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • EspressoBar 2.0

    Kære alle,

    Som netop lagt ud på forsiden, hermed lidt nyt vedr. EspressoBar.
    Tråden her, er ment som samlingstråd til snak, god debat, fremragende ideér og kommentarer til EspressoBar 2.0.

    Link: http://www.espressobar.dk/2019/10/espressobar-2-0/

    Mvh.
    Kristian
    KristianK
    En del af EspressoBar


    Følg mig meget gerne på
    https://instagram.com/kristianskaffe.dk
    https://www.facebook.com/Kristianskaffe.dk/

    Hjemmeside
    www.kristianskaffe.dk og www.lejenbarista.dk

  • #2
    Jeg tror hvertfald det bliver nødvendig med en facebook debat sektion. Man må nok erkende at de gamle debatforums tid lakker mere og mere mod deres ende, i hvertfald på disse breddegradder. Hvilket jeg også syntes er evident med aktiviteten når man ser over den seneste årrække.
    A perfectly brewed cup of filter coffee is more delicious than espresso


    Comment


    • #3
      Oprindeligt indsendt af malling Se indlæg
      Jeg tror hvertfald det bliver nødvendig med en facebook debat sektion. Man må nok erkende at de gamle debatforums tid lakker mere og mere mod deres ende, i hvertfald på disse breddegradder. Hvilket jeg også syntes er evident med aktiviteten når man ser over den seneste årrække.
      Ja, vi håber at kunne opbygge et "samspil" så man måske ovre på Facebook-siden vil linke i I forummet til spørgsmål som måske har været stillet før, til guides, ja til hvad som helst.

      Der er mange FB-debatsider (også på dansk) og vi besidder jo viden herinde, som mange af de andre ikke gør. Så forhåbentlig kan det blive et god samspil, så vi kan holde liv i alt det vi har herinde!

      Sendt fra min SM-N975F med Tapatalk
      KristianK
      En del af EspressoBar


      Følg mig meget gerne på
      https://instagram.com/kristianskaffe.dk
      https://www.facebook.com/Kristianskaffe.dk/

      Hjemmeside
      www.kristianskaffe.dk og www.lejenbarista.dk

      Comment


      • #4
        Oprindeligt indsendt af malling Se indlæg
        Jeg tror hvertfald det bliver nødvendig med en facebook debat sektion. Man må nok erkende at de gamle debatforums tid lakker mere og mere mod deres ende, i hvertfald på disse breddegradder. Hvilket jeg også syntes er evident med aktiviteten når man ser over den seneste årrække.
        Hmm... det ser nu ikke ud til kaffefolket har taget FB til sig

        Hverken FB siderne fra coffeeforums uk https://www.facebook.com/coffeeforumsuk/ eller home-barista com https://www.facebook.com/hb.forums/ har særligt meget aktivetet det har espressobars FB side nu heller ikke med sølle 363 likes https://www.facebook.com/EspressoBar-22242309253/

        FB når heller ikke et rigtigt forum til sokkeholderne, og meget svært at søge tidligere informationer, syntes strukturen hurtigt bliver meget rodet på FB, man skal heller ikke glemme FB er et privat firma som ejer alt hvad som vi ligger op
        Pictures (or it didn't happen)

        Comment


        • #5
          Oprindeligt indsendt af Jack Se indlæg
          Hmm... det ser nu ikke ud til kaffefolket har taget FB til sig

          Hverken FB siderne fra coffeeforums uk https://www.facebook.com/coffeeforumsuk/ eller home-barista com https://www.facebook.com/hb.forums/ har særligt meget aktivetet det har espressobars FB side nu heller ikke med sølle 363 likes https://www.facebook.com/EspressoBar-22242309253/

          FB når heller ikke et rigtigt forum til sokkeholderne, og meget svært at søge tidligere informationer, syntes strukturen hurtigt bliver meget rodet på FB, man skal heller ikke glemme FB er et privat firma som ejer alt hvad som vi ligger op
          Der er bestemt ingen der siger at snak, deling og debat skal flyttes over på FB, slet slet slet ikke..

          Men der er bare også mange der slet ikke kender Espressobar. Personligt har jeg turneret land og rige rundt med kaffe til mangt og mange gennem de sidste år... Og det er meget meget sjældent, når snakken falder på kaffe-nørderi, at jeg oplever folk kender EspressoBar.
          Det er jo synd på mange måder. Dels for den enkelte, dels for forummet og på mange andre måder.

          Kigger man rundt, så findes der flere sider, hvor folk spørger efter gode råd og det gode råd der gives er at espresso skal brygges ved 56 bar eller at en hvis kaffen løber på 5 sekunder så skal man bare stampe med 230 kilo [emoji23] (sat lidt på spidsen måske)

          Derfor kunne FB måske være en indgangsvinkel til at få folks øjne op for forummet! Og så kan man jo slå et slag for Tapatalk, som er supergodt til mobile enheder (en guide er vist på sin plads [emoji6])

          Men ellers er vi enige

          Sendt fra min SM-N975F med Tapatalk
          KristianK
          En del af EspressoBar


          Følg mig meget gerne på
          https://instagram.com/kristianskaffe.dk
          https://www.facebook.com/Kristianskaffe.dk/

          Hjemmeside
          www.kristianskaffe.dk og www.lejenbarista.dk

          Comment


          • #6
            Espressobars UK søster side fik update lige inden sommerferien, mener den bygger på samme platform, den er blevet ret god, men ikke helt uden problemer i starten

            https://coffeeforums.co.uk/topic/463...rade/#comments

            Håber ikke ebar taber for meget info under update, nogen billeder vises ikke her efter tidligere serverskifte (pga stien til link ikke længere er passer, eller de bare er forsvundet) men lidt teknisk snilde, har man kunne finde nogen af dem.

            En af de funktioner som jeg syntes om på uk siden er "Tak" funktionen nu giver flere muligheder

            Click image for larger version

Name:	takforum.jpg
Views:	1
Size:	13,1 KB
ID:	231409
            Pictures (or it didn't happen)

            Comment


            • #7
              Fedt at I vil hanke op i tingene, Kristian. Og endelig lave nyt lay-out.

              God ide at l vil lave større vekselvirkning med Facebook. Selvom den jo heller ikke er så hot som den har været. Tingene er blevet mere og mere atomiseret. Efter sigende skulle der være mere gang i Instagram end FB. Men det er allerede noget tid siden, man sagde det, så ikke til at vide hvad der er mest hot fremover.
              Radio om kaffe og smagssansen http://smagefter.dk/kaffe/
              Podcast på engelsk om kafferistning Coffee Roasting Navigated

              ~ Kunsten er at kunne orientere sig med smagssansen ~

              Comment


              • #8
                Oprindeligt indsendt af Kaffe T Se indlæg
                Fedt at I vil hanke op i tingene, Kristian. Og endelig lave nyt lay-out.

                God ide at l vil lave større vekselvirkning med Facebook. Selvom den jo heller ikke er så hot som den har været. Tingene er blevet mere og mere atomiseret. Efter sigende skulle der være mere gang i Instagram end FB. Men det er allerede noget tid siden, man sagde det, så ikke til at vide hvad der er mest hot fremover.
                Instagram egner sig ikke som sådan som debat medie, det er heller ikke så meget der instagram har taget over for facebook. Det har hovedsageligt taget over andre mere følge og billede relaterede dele af facebooks funktioner.

                Instagram er kort sagt følge orientere, så er grundlæggende en envejskommunikation, selvom ens følger dog kan kommentere, så er det jo ejeren af feedet der bestemmer emnet og indholdet og det er ofte også mere tilkendegivelser end så meget andet fra følgernes side.

                Der er en vis grund til hvorfor den er kaldt narcissismens og selfie generationens højborg.

                Men ja det er meget differentieret og folk er spredt udover platform såsom facebook, twitter, Instagram, youtube, tumblr, snapchat, tiktok, og ikke mindst de mere specialiserede sociale platforme og instant messaging platform, så det er umuligt at få fat i et bredt publikum.
                A perfectly brewed cup of filter coffee is more delicious than espresso


                Comment


                • #9
                  Oprindeligt indsendt af malling Se indlæg
                  Instagram egner sig ikke som sådan som debat medie,
                  Nu skal Ebar heller ikke flyttes over i andet medie ... men kun flashes andre steder, for så at trække folk ind her.

                  På Insta ville det så kræve at nogen har tjansen med at lave opslag til sådan en Ebar-insta-konto.

                  Matt Perger annoncerede for nylig at han ville ud af de gængse sociale medier ... og i stedet kun være på Telegram eller hvad var det ? Har nogen fulgt ham derover ? Hvordan går det ?
                  Radio om kaffe og smagssansen http://smagefter.dk/kaffe/
                  Podcast på engelsk om kafferistning Coffee Roasting Navigated

                  ~ Kunsten er at kunne orientere sig med smagssansen ~

                  Comment


                  • #10
                    Jeg synes det lyder som en fin idé at fiske efter medlemmer på facebook. Om man vil det eller ej, så er størstedelen allerede på facebook. Det vil være her, at de først vil søge information.

                    Til dem der så ønsker lidt mere end bare at kigge med, kan jo så hoppe herind for at få noget mere viden.

                    Er der gjort nogle overvejelser omkring at lave nogle tutorial videoer på dansk? Det er sindssygt begrænset hvad der ligger af danske videoer.. Jeg tror perosnligt at man ramme facebook gruppen bedre, med nogle danske videoer :-)

                    Comment


                    • #11
                      EspressoBar 2.0

                      Oprindeligt indsendt af Kaffe T Se indlæg
                      Nu skal Ebar heller ikke flyttes over i andet medie ... men kun flashes andre steder, for så at trække folk ind her.

                      På Insta ville det så kræve at nogen har tjansen med at lave opslag til sådan en Ebar-insta-konto.

                      Matt Perger annoncerede for nylig at han ville ud af de gængse sociale medier ... og i stedet kun være på Telegram eller hvad var det ? Har nogen fulgt ham derover ? Hvordan går det ?
                      Det kan være en el hel del komplikationer med dette medier og ikke mindst er det tidskrævende at skabe et stort nok følge på instagram og nå bredt ud til folket (hvilket algoritmerne umuliggøre ). Så vil nok sige det ikke er vejen frem. Selv nogle af dem der levere interessant indhold ligger under 5-10.000 følger (hvilket i instagram verden er ingenting). Du skal enten være en kendt som Perger og lave memes, lave smuk latteart eller fremstille produkter af høj kvalitet som Titvs for at fange. Realiteten er bare den at kaffe ikke fanger særligt meget, de fleste kaffe relaterede ting score pænt under 1000 likes og det er nærmest hovedsageligt de meget opsatte coffee table situations der kan score pæne tal.

                      Sociale medier er i dag så differentieret at man nærmest skal hyre folk eller kende en der har kompetencer hertil, ellers er det failed til at begynde med. Man skal vide hvor ens målgruppe befinder sig og ikke mindst hvornår og hvordan man fanger deres interesse.

                      Der er en grund til hvorfor vi i dag har firmaer der specialisere sig i at skabe følge for folk på instagram og markedsføre sig her. Samt helt generelt markedsførings firmaer der specialisere sig i sociale medier marksføring/eksponering.

                      Ting som instagram kræver en høj grad aktivitet såsom at poste nærmest dagligt.

                      Det er velkendt faktum at mange influencers har benyttet sig af dette.
                      Last edited by malling; 29. October 2019, 10:46.
                      A perfectly brewed cup of filter coffee is more delicious than espresso


                      Comment


                      • #12
                        Jeg tror det vil kunne blive et problem for Espressobar at åbne muligheden for debatfora flere end ét sted. Communities får liv af- og trives med aktivitet og dynamik. Hvis man i sin søgen efter kaffeinformation og fællesskab, lander et halvdødt sted bliver man ikke hængende længe.

                        Jeg tror man bør koncentrere sig om én debat/interaktions kanal - og så måske benytte envejs kommunikationskanaler til at drive trafik i den retning man ønsker publikum skal gå. Feks fra Instagram eller Facebook mod espressobar.dk eller en anden vej hvis det er mere hensigtsmæssig.

                        Med hensyn til envejskanaler, så bør man også erkende sine begrænsninger. Nogen skal løbende lægge indhold op, ellers bliver kanalen bare et spøgelse på nettet som forurener billedet og giver et forkert indtryk når nogen lander på den kanal som sjældent opdateres. (lidt ligesom espressobar.dk forsiden som Kristian nævner)

                        Online fora har den fordel at deltagerne selv skaber indhold, men forudsætter en kritisk masse som løbende gider checke ind i forventning om at der er kommet nyt - hvilket inspirerer til at bidrage osv. Ved at fortynde sin kritiske masse, ved at fordele den ud på flere kanaler, frygter jeg man opnår det modsatte af hensigten.

                        Jeg er opmærksom på, at der ligger et stort arbejde i at holde en sted som espressobar.dk tidssvarende, så det er muligt at Facebook er vejen frem.
                        Jeg bruger ikke selv FB, så jeg vil være trist hvis der foregår interessante ting dér som jeg går glip af, hvilket i sidste ende kunne påvirke min interesse i regelmæssigt at følge med her. Men det er bare mig, det er mit indtryk at flertallet er på FB.

                        Comment


                        • #13
                          Gode betragtninger SweetBrikka. Du har helt ret i problematikken omkring flere kanaler. Netop også derfor at en facebook gruppe har været så længe undervejs. Debatten omkring ebar på Facebook har været oppe og vende flere gange i den tid jeg har været på ebar, og er gang på gang blevet skudt ned. Hvad har så ændret sig? Som du selv nævner er flertallet på facebook i dag. Det er et nemt medie at kommunikere i. Ikke alle har tålmodigheden til den klassiske forum struktur, eller også ved de måske ikke at forummet eksisterer.

                          Espressobar er faktuelt Danmarks største og ældste kaffeforum med ca 5000 registrerede medlemmer. Denne position kunne vi godt tænke os at beholde. På facebook er der efterhånden etableret en del konkurrerende kaffefora som også ønsker at vidensdele ligesom os, og de vokser. Her bliver der stillet mange spørgsmål som sagtens kunne stilles på Espressobar. Spørgsmålet er så, hvorfor registrerer de sig ikke som brugere og stiller spørgsmålet i forummet i stedet. Og dette er problematikken som vi forsøger at løse og der kan være mange årsager. Som nævnt kan en af årsagerne være at det ikke alle der er til den klassiske forumstruktur.

                          Hvorfor er Facebook så en god ting? Jeg er med på at det er svært at organisere viden på Facebook. Til gengæld er facebook god til hurtig kommunikation og eksponering. Det er hurtigt at dele ting når man støder på dem da de fleste internetsider og apps har "del på Facebook" integreret. Når vi lægger noget op i Facebook gruppen så har 80% af gruppens brugere set opslaget inden for de første 16 timer. Så hvis du står med et reelt problem der kræver løsning her og nu, så er chancerne for at du får den hjælp meget større. De mest hardcore forum brugere frekventerer måske forummet flere gange dagligt, men for langt størstedelen er det måske kun 1-2 gange ugentligt og måske mere sjældent.

                          Vores ønske er at disse to ting skal sameksistere. Og forventningen med en Facebookgruppe er netop øget trafik til ebar, mere liv og et større community både online, men også fysisk.
                          Medejer af Kristians Kaffe ApS
                          Risteansvarlig

                          Svag rygrad i forhold til lækkert udstyr! pt:

                          La Marzocco GS/3
                          Nuova Simonelli Mythos One
                          Helor 101 Håndkværn

                          Følg mig på Instagram:
                          https://www.instagram.com/coffee_in_focus/

                          Comment


                          • #14
                            Super spændende med en diskussion af EBar v2.0! Dejligt at de nye ejere har ambitioner om at videreudvikle sitet og brandet. Noget jeg ikke selv havde/tog mig tiden til, hvilket også er årsagen til, at jeg har valgt at overdrage siden til nye kræfter.

                            Som tidligere ejer har jeg hele tiden været meget forsigtig med at promovere facebook som diskussionsplatform. Jeg har stort set kun brugt det til at promovere Dansk Kaffe Show. Facebook er og bliver en elendig platform til diskussionsforum - bortset fra, at det er let tilgængeligt og at der derfor er mange folk. Det er et rent kaoslager af viden og det er svært at finde gammel information og som både kan ligge i posts og kommentarer hertil. Det er svært at følge et emne/post hvis der kommer mange kommentarer og nogle er kommentarer til posten andre er kommentarer til kommentarer. og nyeste indlæg kan dermed ligge hvor som helst.

                            Derudover er der forskel på kvaliteten af posts på facebook og i et specialiseret forum som her. Jeg følger en enkelt gruppe "kaffe & espresso forum danmark" og helt ærligt får man som entusiast stort set intet ud af denne gruppe. Jeg gætter på, at 80% af indlægene handler om supermarkedsbønner og fuldautomatiske maskiner. Emner som selvfølgelig også er velkomne her i forummet, men de har trods alt langt fra overvægt. Det kræver en lille smule indsats og specifik interesse at finde EBar, men det sorterer også nogle af dem, som bare lige skal høre om den Lavazza-kaffe de lige har fundet til 90kr/kg i Aldi, nu også er god. Indlæg som jeg tænke, de fleste herinde godt kan undvære. Til gengæld følger jeg også en gruppe omkring ølbrygning (min nye hobby), og der er der en helt anderledes høj kvalitet i indlæggene (som dog stadig er svære at følge), så det kan lade sig gøre at holde kvaliteten i debatkulturen høj. HVad der gør forskellen ved jeg ikke!

                            Den optimale løsning kunne være, at nyoprettede tråde i EBar forummet blev oprettet som en post på EBars facebookside, men uden mulighed for at kommentere på facebook. Til gengæld skulle der være et link direkte ind til tråden i forummet og der skulle være muligt at logge ind på EBar med sin facebook profil for nem integration (hvis man ønsker det). På den måde får man promoveret opslag i forummet til dem, som er på facebook hver dag, men som ikke får logget ind på EBar hver dag. Men man undgår, at der kører parallelle diskussioner og man undgår at masser af gode inputs går tabt i Facebooks dybe hav af kommentarer. Jeg ved ikke om ovenstående kan lade sig gøre!

                            Nok om facebook fra min side, men lige en opmørksomhed på, at EBar faktisk har en instagram-profil allerede: https://www.instagram.com/espressobar.dk/

                            Et ønske, som jeg altid har haft med EBar, men som jeg ikke er lykkes med, er en mere levende forside med jævnlige artikler. Dette kræver tid, både til at skrive artiklerne, men også til at tage ud og opleve noget at skrive artiklerne om, som jeg desværre ikke havde (eller tog mig). Nu har de nye ejere jo deres daglige gang i kaffebranchen, så sidste del kommer lidt mere af sig selv for dem. Men ellers kan en større grad af brugergenereret indhold jo også bidrage. Det har vi haft lidt af tidligere.

                            Sidst men ikke mindst er en god måde at opretholde EBars eksistensberettigelse at lave arrangementer for "medlemmerne" ude i den virkelige verden. Det har altid givet et særligt boost til aktiviteten og sammenhængskraften i forummet i perioderne efter et arrangement, hvor brugerne har mødtes og skabt nye forbindelser.

                            Jeg glæder mig til at følge udviklingen!
                            Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                            La Marzocco GS/3
                            Baratza Forté
                            Bestmax filter


                            1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                            Comment


                            • #15
                              Oprindeligt indsendt af MoBak Se indlæg
                              Facebook er og bliver en elendig platform til diskussionsforum - bortset fra, at det er let tilgængeligt og at der derfor er mange folk. Det er et rent kaoslager af viden og det er svært at finde gammel information og som både kan ligge i posts og kommentarer hertil. Det er svært at følge et emne/post hvis der kommer mange kommentarer og nogle er kommentarer til posten andre er kommentarer til kommentarer. og nyeste indlæg kan dermed ligge hvor som helst.

                              Derudover er der forskel på kvaliteten af posts på facebook og i et specialiseret forum som her. Jeg følger en enkelt gruppe "kaffe & espresso forum danmark" og helt ærligt får man som entusiast stort set intet ud af denne gruppe. Jeg gætter på, at 80% af indlægene handler om supermarkedsbønner og fuldautomatiske maskiner. Emner som selvfølgelig også er velkomne her i forummet, men de har trods alt langt fra overvægt. Det kræver en lille smule indsats og specifik interesse at finde EBar, men det sorterer også nogle af dem, som bare lige skal høre om den Lavazza-kaffe de lige har fundet til 90kr/kg i Aldi, nu også er god. Indlæg som jeg tænke, de fleste herinde godt kan undvære.
                              Du rammer hovedet på sømmet her.. Dette er præcis min oplevelse også.
                              ECM Synchronika og Niche Zero.

                              Indehaver af Instagramprofilen peoplebrewcoffee.

                              Comment

                              Working...
                              X