Jer er lang om længe kommet i gang med at bage andet end kager
I første omgang må I lige nøjes med det indlæg der fik mig i gang.
Jeg vil prøve at få taget nogle billeder og skrive lidt om mine egne forsøg.
Åh ja, og hurtigst muligt få indtastet opskriften på hveder.

I første omgang må I lige nøjes med det indlæg der fik mig i gang.
Jeg vil prøve at få taget nogle billeder og skrive lidt om mine egne forsøg.
Åh ja, og hurtigst muligt få indtastet opskriften på hveder.
Dette kunne være verdens bedste brød til suppen:

Bagt her til morgen - det dufter stadigt ualmindeligt godt af nybagt brød i huset.
Det er ekstremt nemt at bage og resultatet er som ovenfor hver gang. Opskriften stammer fra en bager i New York som satte sig for at lave verdens bedste brød, som selv et barn vil kunne bage. Jeg har fisket opskriften på www.
Minimalistisk brød
* 7 dl mel
* 1/4 tsk tørgær
* 1 1/4 tsk salt
* 3½ dl vand
1. Bland de tørre produkter hurtigt sammen.
2. Hæld vand i og rør rundt med hænderne i et et halvt minut til alt er blandet. Der skal ikke æltes.
3. Dæk dejen med plastfolie og lad den stå lunt i 14-20 timer.
4. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og fold den fire gange ove sig selv - en gang fra hvert verdenshjørne.
5. Drys fuldkornsmel på et viskestykke. Læg dejklumpen på og drys mere mel over. Fold viskestykket over og lad det ligge lunt, mens ovnen bliver varm.
6. Stil en støbejernsgryde eller lerpotte ind i ovnen. Der skal være låg til.
7. Når ovnen er oppe på gerne 250 grader hældes dejen forsigtigt ned i den varme beholder og låget lægges på.
8. Bag nu i 30 minutter med låget på.
9. Fjern låget og bag færdig i 15-30 minutter til skorpen er passende brun.
Det tager maks. 10 minutter at røre ingredienserne sammen, jeg klarer det med en ske i stedet for hænderne.
Man kan sagtens blande groft mel (f.eks. spelt) i. Jeg får det bedste resultat med 3 dl groft + 4 dl hvidt mel. Dejen skal være lidt vådere, da det grove mel suger mere natten over.
Jeg kigger til brødet efter 25 min., der plejer det at være færdigt i min lerpotte.

Bagt her til morgen - det dufter stadigt ualmindeligt godt af nybagt brød i huset.
Det er ekstremt nemt at bage og resultatet er som ovenfor hver gang. Opskriften stammer fra en bager i New York som satte sig for at lave verdens bedste brød, som selv et barn vil kunne bage. Jeg har fisket opskriften på www.
Minimalistisk brød
* 7 dl mel
* 1/4 tsk tørgær
* 1 1/4 tsk salt
* 3½ dl vand
1. Bland de tørre produkter hurtigt sammen.
2. Hæld vand i og rør rundt med hænderne i et et halvt minut til alt er blandet. Der skal ikke æltes.
3. Dæk dejen med plastfolie og lad den stå lunt i 14-20 timer.
4. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og fold den fire gange ove sig selv - en gang fra hvert verdenshjørne.
5. Drys fuldkornsmel på et viskestykke. Læg dejklumpen på og drys mere mel over. Fold viskestykket over og lad det ligge lunt, mens ovnen bliver varm.
6. Stil en støbejernsgryde eller lerpotte ind i ovnen. Der skal være låg til.
7. Når ovnen er oppe på gerne 250 grader hældes dejen forsigtigt ned i den varme beholder og låget lægges på.
8. Bag nu i 30 minutter med låget på.
9. Fjern låget og bag færdig i 15-30 minutter til skorpen er passende brun.
Det tager maks. 10 minutter at røre ingredienserne sammen, jeg klarer det med en ske i stedet for hænderne.
Man kan sagtens blande groft mel (f.eks. spelt) i. Jeg får det bedste resultat med 3 dl groft + 4 dl hvidt mel. Dejen skal være lidt vådere, da det grove mel suger mere natten over.
Jeg kigger til brødet efter 25 min., der plejer det at være færdigt i min lerpotte.
Comment