Jeg er blevet den lykkelige ejer af en ny espressomaskine. Det er en Bricoletta købt som impulskøb i Italien og køberen har ikke brugt maskinen. Derfor landede den i mit skød til den fine pris af 5000 kr.
Selve kaffedelen er fremragende og den laver en fantastisk espresso. Dog kan jeg ikke rigtigt blive venner med steam funktionen. Den damper rigtigt kraftigt og jeg kan slet ikke nå at få gang i noget skum inden mælken dufter af risengrød. Jeg er helt med på teknikken om at steame i toppen indtil 35 grader og derefter i bunden til ca. 65 grader. Det virker bare ikke rigtigt.
Mit spørgsmål er så om det er grundet dårlig teknik eller om dampen er for kraftig. Kan man skrue ned for dampens tryk på sådanne maskiner?
Selve kaffedelen er fremragende og den laver en fantastisk espresso. Dog kan jeg ikke rigtigt blive venner med steam funktionen. Den damper rigtigt kraftigt og jeg kan slet ikke nå at få gang i noget skum inden mælken dufter af risengrød. Jeg er helt med på teknikken om at steame i toppen indtil 35 grader og derefter i bunden til ca. 65 grader. Det virker bare ikke rigtigt.
Mit spørgsmål er så om det er grundet dårlig teknik eller om dampen er for kraftig. Kan man skrue ned for dampens tryk på sådanne maskiner?
Comment