Hej ærede espressobarvenner,
Jeg er kommet til at tænke på en ting, som får mig til at overveje om der er noget helt grundlæggende jeg har misforstået for min Miss Silvia maskine.
Nogle gange, når jeg brygger et shot, og tænder for pumpen, så tager det 10-20 sekunder før der begynder at komme vand ud af brughovedet. Jeg kan se på temp.føleren på min PID, at temperaturen falder betydelig (til 80-85C) inden vandet begynder at flyde.
Så har jeg tænkt på, at der er noget med at man skal \"fylde\" kedlen - og at den nok ikke er fyldt inden jeg går igang??
Det med at fylde kedlen på Miss Silvia - hvordan gør man konkret det - og hvilken del af processen skal man sørge for at det er gjort? Jeg er begyndt at køre lidt vand ud når jeg tænder maskinen og efter et shot når jeg har gjort rent, men hvad med efter steaming - der er den 130-140C og der kan der ikke rigtig komme vand ud.
Nogen der har en klar beskrivelse af hvordan og hvornår der skal vand i kedlen, og hvordan man bedst trækker vand ind i kedlen?
/Hans-Henrik
Jeg er kommet til at tænke på en ting, som får mig til at overveje om der er noget helt grundlæggende jeg har misforstået for min Miss Silvia maskine.
Nogle gange, når jeg brygger et shot, og tænder for pumpen, så tager det 10-20 sekunder før der begynder at komme vand ud af brughovedet. Jeg kan se på temp.føleren på min PID, at temperaturen falder betydelig (til 80-85C) inden vandet begynder at flyde.
Så har jeg tænkt på, at der er noget med at man skal \"fylde\" kedlen - og at den nok ikke er fyldt inden jeg går igang??
Det med at fylde kedlen på Miss Silvia - hvordan gør man konkret det - og hvilken del af processen skal man sørge for at det er gjort? Jeg er begyndt at køre lidt vand ud når jeg tænder maskinen og efter et shot når jeg har gjort rent, men hvad med efter steaming - der er den 130-140C og der kan der ikke rigtig komme vand ud.
Nogen der har en klar beskrivelse af hvordan og hvornår der skal vand i kedlen, og hvordan man bedst trækker vand ind i kedlen?
/Hans-Henrik
Comment