Opslag

Collapse
No announcement yet.

Spørgsmål om ECM

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Spørgsmål om ECM

    Hej

    Er der nogen af jer, der har det forkromede overblik over, hvad forskellen på bl.a. Giotto, Technika III, Mechanika III, Cellini og Classika er? De ser umiddelbart ret ens ud...

    Post edited by: Søren Wolder, at: 2007/07/03 19:30
    Administrator på EspressoBar

    Black coffee rules...

  • #2
    Re:Spørgsmål om ECM

    Som jeg ved er det samme teknik.

    Giotto,Cellini og Classika er fra Italien
    Technika III og Mechnika er fra Tyskland.
    Administrator på EspressoBar
    Nuova Simonelli Appia 1.GR.
    Mazzer Kony Electronic

    Comment


    • #3
      Re:Spørgsmål om ECM

      Ehhh .. skal man til at opgraderer ... :woohoo: ???
      Administrator på EspressoBar
      Nuova Simonelli Appia 1.GR.
      Mazzer Kony Electronic

      Comment


      • #4
        Re:Spørgsmål om ECM

        Technika III og Mechanika III er HX maskiner og udelukkende forskellige fra hinanden i udseende. Jeg tror det samme gør sig gældende for Giotto, som bare har rundede sider, men det er jeg ikke helt sikker på. Cellini hører også ind her et sted, men ved ikke helt hvordan.

        Hvis man kigger på http://www.ecm-espresso.it, som må være det officielle website findes Technika III og Mechanika III der slet ikke. Er det gamle modeller, som nu er overtaget af Giotto og Cellini?

        Classika er en enkeltkedel maskine uden HX. Men den er heller ikke at finde på deres side :unsure:
        Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

        La Marzocco GS/3
        Baratza Forté
        Bestmax filter


        1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

        Comment


        • #5
          Re:Spørgsmål om ECM

          ChrZacho wrote:
          Som jeg ved er det samme teknik.

          Giotto,Cellini og Classika er fra Italien
          Technika III og Mechnika er fra Tyskland.
          Nå, der var jeg lige lidt for langsom med forrige besked. Men du har da tilsyneladende ret. Den side jeg linker til ovenfor er italiensk, og der er kun Cellini og Giotto. Og ifølge Risteriet er Mechanika og Technika tyske. Det er Classika ifølge Risteriet også, hvilket nok er derfor den ikke er på den italienske side.

          Men det er da i øvrigt mærkeligt, at at der både er et ECM i Tyskland og i Italien. Nogen der kender historien bag dét?

          Post edited by: MoBak, at: 2007/07/03 22:16
          Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

          La Marzocco GS/3
          Baratza Forté
          Bestmax filter


          1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

          Comment


          • #6
            Re:Spørgsmål om ECM

            Hehe .. var osse lidt i tvivel om Classika\'en ... gættede den var fra Italien .. og tog fejl ... inch:

            Horfor der er en Italiens og tysk ECM .. har jeg ingen ide om.
            Administrator på EspressoBar
            Nuova Simonelli Appia 1.GR.
            Mazzer Kony Electronic

            Comment


            • #7
              Re:Spørgsmål om ECM

              Ja, jeg blev også lidt småforvirret....

              Jeg har været inde på den italienske side og på den tyske side. Den tyske side er så under udarbejdelse og ikke til megen hjælp. Men ja, er det samme firma? Hvorfor er der tyske og italienske maskiner? Er det samme kvalitet?

              Jeg er med på, at Technika III og Mechanika III er samme indmad - fair nok at lave 2 designs (selvom de nu ligner hinanden ret så meget). Giotto\'en koster et par 1000 mere, men hvad forskellen er der, ved jeg ikke.

              Classika - enkeltkeddel og uden HX.

              Cellini ?

              Hmmm.....
              Administrator på EspressoBar

              Black coffee rules...

              Comment


              • #8
                Re:Spørgsmål om ECM

                Søren Wolder wrote:
                Classika - enkeltkeddel og uden HX.

                Cellini ?

                Hmmm.....
                Cellini og Giotto: Samme HX maskine med forskellig design fra den italienske fabrik
                Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                La Marzocco GS/3
                Baratza Forté
                Bestmax filter


                1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                Comment


                • #9
                  Re:Spørgsmål om ECM

                  Jeg vælger at tro, at det er fordi Giotto\'en, er de andre langt overlegn ...:blink:

                  Post edited by: ChrZacho, at: 2007/07/04 11:09
                  Administrator på EspressoBar
                  Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                  Mazzer Kony Electronic

                  Comment


                  • #10
                    Re:Spørgsmål om ECM

                    Jeg har søgt lidt på nettet og fundet ud af at ECM Tyskland var og er et Tysk salgsselskab. Efter sigende skulle de være begyndt at producere maskiner selv(ECM III-serien + Classika), da kvaliteten fra Italienerne ikke var acceptabel.
                    Mechanika/Technika III er lavet af bedre materialer og med bedre samlekvalitet. De er kraftigere dimensioneret og har 2,1 liter keddel.

                    Classika er efter min mening også noget dyr iforhold til det man får. 0,5 liter keddel iforhold til VBM Domobar\'s 0,75 liter.

                    ECM K2 eller Casa kværnen, som Risteriet nu er begyndt at føre, er efter sigende også designet af tyskerne, men som bekendt fremstilles denne af firmaet Anfim.
                    Jeg så også et sted rygter om at ECM Italy er insolvent med heraf følgende problemer med kvalitet og levering!! MEN det er som sagt rygter:whistle:

                    Post edited by: Sonne, at: 2007/07/09 17:18
                    La Marzocco GS/3 AV
                    Mahlkönig K30 Vario
                    Mahlkönig Vario Home m/stålknive
                    La Pavoni Professional
                    Tidligere: Faema Ariete Vintage Lever, Faema Lambro Vintage Lever, Londinium I, La Marzocco GS/3, VBM Domobar, ECM Giotto, Expobar Office Leva, Mazzer Major, Mazzer Super Jolly, MK Guatemala, Anfim Best, Isomac Granmacinino, Gene Café CBR-101
                    BLOG

                    Comment


                    • #11
                      Re:Spørgsmål om ECM

                      Ok - interessante oplysninger! Er de tyske maskiner lavet på licens så?

                      Og i øvrigt velkommen til EspressoBar
                      Administrator på EspressoBar

                      Black coffee rules...

                      Comment


                      • #12
                        Re:Spørgsmål om ECM

                        Hvad jeg har forstået så er det i dag to selvstændige selskaber.

                        Og som før skrevet, skulle de tyske være i en bedre finish. Selv om jeg nu syntes ChrZacho\'s Giotto er jævnt lækker :-)
                        Administator på espressobar
                        Izzo Alex Duetto
                        Toper Cafemino
                        Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
                        Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

                        Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

                        Comment


                        • #13
                          Re:Spørgsmål om ECM

                          Tak .. er vist på plads ... B)

                          Jow ... Giotto\'en bære da præg af at være samlet af en Italiener .. :woohoo:
                          Administrator på EspressoBar
                          Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                          Mazzer Kony Electronic

                          Comment


                          • #14
                            Re:Spørgsmål om ECM

                            ChrZacho wrote:
                            Jow ... Giotto\'en bære da præg af at være samlet af en Italiener .. :woohoo:
                            Woddan? Er der noget der knager eller bare ikke når sammen?

                            En ting der er en god finesse ved ECM\'erne er deres steam arm, som ikke bliver varm. Ergo kan man holde på den uden at brænde snitterne og mælken brænder ikke fast (og nej, jeg laver ikke brændt mælk, men der kan jo sidde lidt fast..)
                            Administrator på EspressoBar

                            Black coffee rules...

                            Comment


                            • #15
                              Re:Spørgsmål om ECM

                              Søren Wolder wrote:

                              Woddan? Er der noget der knager eller bare ikke når sammen?
                              Småtingsafdelingen .... drypbakken sidder lidt skævt ... nogle af pladerne har MEGET små forskelle .. hvodden den er bukket ... nok mere ensartet hos tyskerne.

                              Bud ... wad\'u espekt ... izz eeetalien ... ehhh .. B)

                              En ting der er en god finesse ved ECM\'erne er deres steam arm, som ikke bliver varm. Ergo kan man holde på den uden at brænde snitterne og mælken brænder ikke fast (og nej, jeg laver ikke brændt mælk, men der kan jo sidde lidt fast..)
                              Husk kun røret er isoleret ... og ved to shots lige efter hinanden ... skal man ikke holde for godt fast i damprøret ... hvis du forstår sår\'n en lille en ... så \"No Burn\" er lidt en overdrivelse.
                              Administrator på EspressoBar
                              Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                              Mazzer Kony Electronic

                              Comment

                              Working...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎