Opslag

Collapse
No announcement yet.

APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

    # Kleen? : Det er HELT andre mængder end mine fabriksdoseringer - jeg checker lige vægten (uden puck) igen...


    # Kleen? : 2CL=85ml
    # Kleen? : 1CL=55ml
    # Kleen? : 2CN=62ml
    # Kleen? : 1CN=42ml

    # Kleen? : ml=gram


    # ChrZacho : 2CL=2x60
    # ChrZacho : 1CL=2x40
    # ChrZacho : 2CN=2x55
    # ChrZacho : 1CN=2x30

    # Kleen? : Min maximale auto-dose er 85ml (på 2CL), hvor din er 120ml på samme. Det forklarer de forskelle vi oplever...

    Hvorom alting er: Mysteriet er opklaret - Simone kører ristretto + normale-doseringer.
    Din Appia kører Normale + Lungo.
    Simone: Nuova Simonelli Appia Volumetric, stålsider, no-burn arm, WBC-jet & -gliceurs
    Mario: Mahlkönig Vario, the Third
    Betty: 58,7mm Pullman Barista Convex, Cobalt Blue
    Gustav: "The Sound of Syphons", spritdrevet anno ca. 1950

  • #2
    Re:APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

    jeg prøvede en appia ude hos niels i for en uge siden... i første hug lavede jeg en gude-espresso - jeg er imponeret...:woohoo:
    Nuova Simonelli Appia
    Compak K10
    Gene roaster

    Comment


    • #3
      Re:APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

      blade69 wrote:
      jeg prøvede en appia ude hos niels i for en uge siden... i første hug lavede jeg en gude-espresso - jeg er imponeret...:woohoo:
      Jeg har desværre endnu et God-shot tilgode.
      Men jeg har dælme lavet uforholdsmæssigt mange rigtig velsmagende skud, hvilket jeg ikke er forvænt med: Min \"shit-shot\" rate er faldet dramatisk
      Simone: Nuova Simonelli Appia Volumetric, stålsider, no-burn arm, WBC-jet & -gliceurs
      Mario: Mahlkönig Vario, the Third
      Betty: 58,7mm Pullman Barista Convex, Cobalt Blue
      Gustav: "The Sound of Syphons", spritdrevet anno ca. 1950

      Comment


      • #4
        Re:APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

        blade69 wrote:
        jeg prøvede en appia ude hos niels i for en uge siden... i første hug lavede jeg en gude-espresso - jeg er imponeret...:woohoo:
        Hvilken bønne brugte du - øko-aroma?
        Simone: Nuova Simonelli Appia Volumetric, stålsider, no-burn arm, WBC-jet & -gliceurs
        Mario: Mahlkönig Vario, the Third
        Betty: 58,7mm Pullman Barista Convex, Cobalt Blue
        Gustav: "The Sound of Syphons", spritdrevet anno ca. 1950

        Comment


        • #5
          Re:APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

          Kleen™ wrote:
          Det er HELT andre mængder end mine fabriksdoseringer - jeg checker lige vægten (uden puck) igen...
          Gad vide om det har noget med flow-restrictor/dysen at gøre: 0,8mm på min vs. 0,5mm på Zachos..?
          Simone: Nuova Simonelli Appia Volumetric, stålsider, no-burn arm, WBC-jet & -gliceurs
          Mario: Mahlkönig Vario, the Third
          Betty: 58,7mm Pullman Barista Convex, Cobalt Blue
          Gustav: "The Sound of Syphons", spritdrevet anno ca. 1950

          Comment


          • #6
            Re:APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

            Har lige talt med Niels ... han siger at man ikke kan regne med at den er indstillet fra frabrikken ... jeg tager ud til ham på et tidspunkt og tester hans fabriksindstillinger.

            Han mente at suge kontra vandtryk ville have en effekt .. men ikke særlig meget.

            Så Kleen .. du må i gang med at skyde kværnen ind og derefter programmere dine knapper.
            Administrator på EspressoBar
            Nuova Simonelli Appia 1.GR.
            Mazzer Kony Electronic

            Comment


            • #7
              Re:APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

              ChrZacho wrote:
              Har lige talt med Niels ... han siger at man ikke kan regne med at den er indstillet fra frabrikken ... jeg tager ud til ham på et tidspunkt og tester hans fabriksindstillinger.

              Han mente at suge kontra vandtryk ville have en effekt .. men ikke særlig meget.

              Så Kleen .. du må i gang med at skyde kværnen ind og derefter programmere dine knapper.

              Ja, det er selvfølgelig naivt at tro at blot fordi nogle italienere påstår at de har justeret den ind også rent faktisk HAR GJORT det...:-)

              Men bollox aside: Fabriksdoseringerne på min passer jo faktisk helt fint – altså forudsat at det er vandmængden FØR tab i kaffepucken, hvilket har været min antagelse so far.
              Desuden laver jeg aldrig Lungo, men derimod ofte Ristretto, så på den måde passer de nuværende indstillinger mig jo faktisk fint som de er.

              2CL = 80 ml vand => 60 ml i koppen = Normale Doppio
              2CN = 60 ml vand => 40 ml i koppen = Ristretto Doppio

              Det er bare godt at vide, hvad referencepunktet er rent doserings-mæssigt - ikke mindst hvis man skal referere på tværs af maskiner...
              Simone: Nuova Simonelli Appia Volumetric, stålsider, no-burn arm, WBC-jet & -gliceurs
              Mario: Mahlkönig Vario, the Third
              Betty: 58,7mm Pullman Barista Convex, Cobalt Blue
              Gustav: "The Sound of Syphons", spritdrevet anno ca. 1950

              Comment


              • #8
                Re:APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

                Kleen™ wrote:
                Det er bare godt at vide, hvad referencepunktet er rent doserings-mæssigt - ikke mindst hvis man skal referere på tværs af maskiner...
                IMHO .. så er det 2x60ml på 25sek ved shot cut off .. men så er vi tilbage ved diskutionen om creamaen .. som varrigere med friskheden ... så det bedste svar er at veje shottet ... eller bare smage sig frem og danne sin egen mening.
                Administrator på EspressoBar
                Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                Mazzer Kony Electronic

                Comment


                • #9
                  Re:APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

                  ChrZacho wrote:
                  Kleen™ wrote:
                  Det er bare godt at vide, hvad referencepunktet er rent doserings-mæssigt - ikke mindst hvis man skal referere på tværs af maskiner...
                  IMHO .. så er det 2x60ml på 25sek ved shot cut off .. men så er vi tilbage ved diskutionen om creamaen .. som varrigere med friskheden ... så det bedste svar er at veje shottet ... eller bare smage sig frem og danne sin egen mening.
                  Enig.
                  Men husk at alle mine mængdeangivelser netop ER baseret på vejning af indholdet i shotglasset, da 60 gram let kan ligne alt fra 60-120 ml afhængig af crema-mængden.

                  Vægt er i denne sammenhæng den eneste objektive målparameter, der giver absolut mening.
                  Og prøvesmagning er den eneste subjektive ditto...:-)
                  Simone: Nuova Simonelli Appia Volumetric, stålsider, no-burn arm, WBC-jet & -gliceurs
                  Mario: Mahlkönig Vario, the Third
                  Betty: 58,7mm Pullman Barista Convex, Cobalt Blue
                  Gustav: "The Sound of Syphons", spritdrevet anno ca. 1950

                  Comment


                  • #10
                    Re:APPIA - rundt om det italienske fruentimmer...

                    Som jeg læser doserne .. så er CN=cafe normale og CL=cafe lungo ... det forvirre dog lidt at de i manualen kalder det short og long.

                    Og når det kommer til mængden .. så er jeg bange for at der ikke findes objektive normer.
                    Administrator på EspressoBar
                    Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                    Mazzer Kony Electronic

                    Comment

                    Working...
                    X