Hej
Efterhånden som jeg kikker på espresso maskiner, får jeg flere og flere spørgsmål. Jeg håber I kan hjælpe mig lidt. Så er kommer de:
1)
Jeg så at en f.eks. en Silvia skal varme op i ca. 30 minutter før den er klar. Hvordan med en HX maskine er det også typisk 30 minutter ?
2)
Jeg kan forstå at nogle maskiner f.eks. en Silvia skal man \"temperatur surfe\" for at få den rette temperatur til brygningen. Som nybegynder kunne jeg forstille det taget lang tid at lære ?
Man kan så købe og efter monter en PID, fjerner det problemet helt eller del vis ?.
3)
På en HX skal man flushe for at få temperaturen ned ? Jeg så en skrive, han flushede ca. 300ml før den var klar. Jeg synes det lyder af meget, men er det normalt ?
4)
Bliver disse ting bedre / lettere efter hånden som man får op i pris / modeller ?
5) Hvad med maskiner som Izzo Vivi og Vibiemme Domobar super. Skal man også lave en masse krumspring for at få den rigtige temperatur ?
:S Jeg er mest bange for at som total nybegynder, vil det være umuligt, at få noget frem som kan drikkes de første par måneder. Så er jeg bange for, at jeg måske mister lysten til at bruge maskinen.
Jeg er dog helt sikker på min kone mister tålmodigheden over, at jeg står og roder med maskinen hver aften, for at få det til at virke :-)
Håber I vil hjælpe med at kaste lidt lys over tingene.
Efterhånden som jeg kikker på espresso maskiner, får jeg flere og flere spørgsmål. Jeg håber I kan hjælpe mig lidt. Så er kommer de:
1)
Jeg så at en f.eks. en Silvia skal varme op i ca. 30 minutter før den er klar. Hvordan med en HX maskine er det også typisk 30 minutter ?
2)
Jeg kan forstå at nogle maskiner f.eks. en Silvia skal man \"temperatur surfe\" for at få den rette temperatur til brygningen. Som nybegynder kunne jeg forstille det taget lang tid at lære ?
Man kan så købe og efter monter en PID, fjerner det problemet helt eller del vis ?.
3)
På en HX skal man flushe for at få temperaturen ned ? Jeg så en skrive, han flushede ca. 300ml før den var klar. Jeg synes det lyder af meget, men er det normalt ?
4)
Bliver disse ting bedre / lettere efter hånden som man får op i pris / modeller ?
5) Hvad med maskiner som Izzo Vivi og Vibiemme Domobar super. Skal man også lave en masse krumspring for at få den rigtige temperatur ?
:S Jeg er mest bange for at som total nybegynder, vil det være umuligt, at få noget frem som kan drikkes de første par måneder. Så er jeg bange for, at jeg måske mister lysten til at bruge maskinen.
Jeg er dog helt sikker på min kone mister tålmodigheden over, at jeg står og roder med maskinen hver aften, for at få det til at virke :-)
Håber I vil hjælpe med at kaste lidt lys over tingene.
Comment