FAEMA E61. Der er respekt til den der får den hjem og stå på køkkenbordetB)
Opslag
Collapse
No announcement yet.
Kultmaskine på DBA
Collapse
X
-
Kultmaskine på DBA
La Marzocco GS/3 AV
Mahlkönig K30 Vario
Mahlkönig Vario Home m/stålknive
La Pavoni Professional
Tidligere: Faema Ariete Vintage Lever, Faema Lambro Vintage Lever, Londinium I, La Marzocco GS/3, VBM Domobar, ECM Giotto, Expobar Office Leva, Mazzer Major, Mazzer Super Jolly, MK Guatemala, Anfim Best, Isomac Granmacinino, Gene Café CBR-101
BLOGEmneord: Ingen
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
Oh my. Den er godt nok fed og MEGET billig! Surt man ikke har råd (eller det mener konen da) og plads :PSort som en panter, sort som slanter
Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
Sort som piloten I en Tie Fighter
Sort som pletterne på Pongo
Sort som alle andre end Tintin I Congo
Sort som en afro, så sæt den kaff' på!
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
Den ser ud til at den trænger til en MEGET kærlig hånd. Dampstavene ser ud som om de har gammel indtørret mælk på dem. Den ser også ud til at være til direkte vandtilslutning - og så fylder den jo en del på køkkenbordet. Men hvis man gik med planer om at åbne en kaffebar, så ville det da bestemt være en fed maskine!Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
Østerbro
La Marzocco GS3
Mahlkönig K30 Vario
Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
Hobzon wrote:
Den ser ud til at den trænger til en MEGET kærlig hånd. Dampstavene ser ud som om de har gammel indtørret mælk på dem. Den ser også ud til at være til direkte vandtilslutning - og så fylder den jo en del på køkkenbordet. Men hvis man gik med planer om at åbne en kaffebar, så ville det da bestemt være en fed maskine!
A Legend is Reborn - Faema E61 Restoration
Og del to:
A Legend is Reborn - Faema E61 Restoration
Shit, jeg gad godt have sådan én. Hvis jeg havde 10-12K der brændte i lommen og mulighed for direkte vandtilslutning, så var den købt på stedet!Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!
La Marzocco GS/3
Baratza Forté
Bestmax filter
1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
Der ville bestemt være en meget stor fornøjelse i at have splittet sådan en til atomer, restureret den, samlet den igen (uden dele i overskud)og have den stående i sit helt eget lille caféhjørne!
Hvis pladsen var til det, så var den købt!Administrator på EspressoBar
Black coffee rules...
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
ordo.dk wrote:
Oh my. Den er godt nok fed og MEGET billig!..
Michael EPO Rasmussen
Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
Se lige præcis E61 er mit særlige nørdområde indenfor dette kaffenørderi :P
Og nej, det er ikke en kultmaskine der er til salg, der er nemlig tale om en af de \"nye\" E61 - som jeg umiddelbart kan se det, er det en 1 generation Legend.
8.000 er absolut i et rimeligt niveau for en rigtig god maskine, men en \"rigtig\" E61 er det jo ikke for sådan en som mig.
De origale kan fåes fra ca. 5.000 og op alt efter stand og præcis model. Min egen model som er en virkelig sjældenhed (en ud af tre kendte af præcis den model) skulle jeg nok kunne hente omkring 50.000
Det pudsige er at det jo faktisk er blevet mere kompliceret at restaurere de nye maskiner da de er stoppet med elektronik i modsætning til originalen.
Den originale E61 er stadig en fantastisk maskine og i italien, østrig, ungarn og tjekkiet kan man stadig finde cafeer der sværger til deres helt umodficerede E61.
Igen kan jeg referere til min egen som kom ud af en fransk cafe for blot 5 år siden og som stod som da den forlod fabrikken. Min spanske udgave (Futurmat) der også kom direkte ud af en cafe, var modificeret med automatisk vandpåfyldning, men ellers også original.
Har man plads på køkkenbordet - og det har en rigtig nørd selvfølgelig :lol: - fåes der ikke noget med mere charme (men masser der laver bedre kaffe ...)
PoulFaema E61 med oversize bryghoved
Faema E61 Ariete
Isomac Tea
HotTop Analog rister
IRoast
Rossi RR45
San Marco SM90
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
E61 wrote:
men en \"rigtig\" E61 er det jo ikke for sådan en som mig.
Min egen model som er en virkelig sjældenhed (en ud af tre kendte af præcis den model) skulle jeg nok kunne hente omkring 50.000Administrator på EspressoBar
Nuova Simonelli Appia 1.GR.
Mazzer Kony Electronic
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
ChrZacho wrote:
E61 wrote:
men en \"rigtig\" E61 er det jo ikke for sådan en som mig.
Min egen model som er en virkelig sjældenhed (en ud af tre kendte af præcis den model) skulle jeg nok kunne hente omkring 50.000
Faktisk er de ikke så store. En 2 grp. er 77 cm i bredden :-)Faema E61 med oversize bryghoved
Faema E61 Ariete
Isomac Tea
HotTop Analog rister
IRoast
Rossi RR45
San Marco SM90
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
E61 wrote:
detaljer som kopvarmer der fungerer ved damp fra kedlen
E61 wrote:
mauel styring af vandpåfyldningen
E61 wrote:
muligheden for at konvertere til gas etc.Administrator på EspressoBar
Nuova Simonelli Appia 1.GR.
Mazzer Kony Electronic
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
E61 wrote:
..nej, det er ikke en kultmaskine der er til salg, der er nemlig tale om en af de \"nye\" E61 - som jeg umiddelbart kan se det, er det en 1 generation Legend.
E61 wrote:
De origale kan fåes fra ca. 5.000 og op alt efter stand og præcis model.
E61 wrote:
Det pudsige er at det jo faktisk er blevet mere kompliceret at restaurere de nye maskiner da de er stoppet med elektronik i modsætning til originalen.
:laugh:Michael EPO Rasmussen
Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche
Comment
-
-
Re:Kultmaskine på DBA
Jeg har siddet og kigget på den, og har også gjort mig romantiske forestillinge om, hvor spændende det kunne være at restaurere en sådan maskine. Men jeg må nok erkende, at jeg hverken har den fornødne plads (til restaureringsarbejdet såvel som til den færdige maskine), eller har det nødvendige værktøj - med mindre man da stadig kan købe alle reservedelene.
Men drømme kan man jo altid, og hvor ville det være hyggeligt at gå og rode med et sådan projekt i en garage eller kælder, og så have plads nok til at stille den op bagefter.
Måske man kunne finde et billigt kælderlokale et eller andet sted, der kunne indrettes som delvist værksted, og når man så fik restaureret de første klassikere, som kaffebar - hvor man kunne nyde frugterne af ens arbejde ;-)Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
Østerbro
La Marzocco GS3
Mahlkönig K30 Vario
Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)
Comment
-
Comment