Administator på espressobar Izzo Alex Duetto
Toper Cafemino
Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)
Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...
Helt bestemt - jeg er MEGET glad for min Silvia. Hun er en temperamentsfuld dame... men når man først lærer hende at kende, så er hun faktisk fantastisk!
Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon) Østerbro
La Marzocco GS3
Mahlkönig K30 Vario
Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)
Få et nyhedsoverblik på forsiden af politiken.dk, som både giver dig de seneste nyheder og dybdegående fortællinger.
Men hvis der er en bred enighed på dette forum vælger jeg kvantitet frem fra kvalitet
Er blevet tilbudt en 2 år gammel silvia + knockbox til 2500,- Er det et godt tilbud eller er den efter 2 år stort set slidt op. Tænkte på om pumpen fx. kunne være blevet slappere?
Og tilsidst, hvad er forskellen på der hvor kaffen deles i to og der hvor den er uden bund?
Få et nyhedsoverblik på forsiden af politiken.dk, som både giver dig de seneste nyheder og dybdegående fortællinger.
Men hvis der er en bred enighed på dette forum vælger jeg kvantitet frem fra kvalitet
Er blevet tilbudt en 2 år gammel silvia + knockbox til 2500,- Er det et godt tilbud eller er den efter 2 år stort set slidt op. Tænkte på om pumpen fx. kunne være blevet slappere?
Og tilsidst, hvad er forskellen på der hvor kaffen deles i to og der hvor den er uden bund?
Hej,
Jeg ville ikke gå så meget op i Politikens test. Det er én af de bedre tests, hvor eksperten er Klaus Thomsen, som er tidligere barista verdensmester (og bruger her på espressobar) og jeg har indtryk af, at han er 100% Oscar fan, når det kommer til hjemmemaskiner. Men jeg synes ikke at citater som \"I det hele taget virker den ikke helt driftssikker\" er seriøse om en maskine som jeg er ret sikker på, er den mest solgte nogensinde og jeg tror aldrig jeg har læst om problemer med den. Bemærk også, at dette er udtalt af forbrugeren, som ikke har andet erfaring med maskinen end den, hun har fået i selve testen.
Mht at købe brugt, skal du sikre dig, at maskinen har kørt på blødt vand (fra kalkfilter eller kildevand) og i øvrigt er ordentligt vedligeholdt med jævnlig backflushing osv. Prøv at få en fornemmelse af, om vedkommende har sat sig ind i sagerne (hvis ikke det er en person du kender godt) - i så fald har han sikkert også vedligeholdt sin maskine.
Jeg ville dog nok presse prisen på en 2 år gammel maskine til højst œ pris af en ny.
Det bundløse filters store fordel er, at man kan se om man har fået lavet et godt skud espresso eller om man skal være mere omhyggelig med tamping. Dette kan du læse meget meget mere om her på siden og rundt om på nettet...
Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!
La Marzocco GS/3
Baratza Forté
Bestmax filter
Få et nyhedsoverblik på forsiden af politiken.dk, som både giver dig de seneste nyheder og dybdegående fortællinger.
Men hvis der er en bred enighed på dette forum vælger jeg kvantitet frem fra kvalitet
Vi har før her på espressobar gjort os lystige (og været frustrerede) over den manglende kvalitet i Politikens \"tests\".
Silvia er en rigtig god espresso maskine til prisen men den er kræsen mht kaffens friskhed, hvor fint den er kværnet, hvor hårdt den er stampet osv.
Er blevet tilbudt en 2 år gammel silvia + knockbox til 2500,- Er det et godt tilbud eller er den efter 2 år stort set slidt op. Tænkte på om pumpen fx. kunne være blevet slappere?
2500,- for en Silvia med knockbox er en ok pris men så skal den også være velholdt. 2 år er ingen alder for en Silvia - min kører på 5 år uden problemer (har dog skiftet lidt pakninger hist og pist)
Og tilsidst, hvad er forskellen på der hvor kaffen deles i to og der hvor den er uden bund?
Jeg formoder at du mener filterholder med 2 \"tude\" (sprouts) og filterholder uden nogen (naked) - hvis det er tilfældet så er forskellen, at med 2 sprouts kan du lave espresso i 2 kopper ad gangen, mens den anden giver mere crema og ubarmhjertigt viser alle fejl fra Baristaens side
Mvh,
Peter
PS. Fra artiklen Eksperten:\"Maskinen sprøjter meget, så den kræver en del rengøring\" Hvordan fanden bærer man sig ad med at få en Silvia til at sprøjte ?
Rancilio Silvia - PID
Macap MC4 Stepless
Behmor 1600
Xpressivo Presso Barista
Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away. - Antoine de Saint-Exupery
PS. Fra artiklen Eksperten:\"Maskinen sprøjter meget, så den kræver en del rengøring\" Hvordan fanden bærer man sig ad med at få en Silvia til at sprøjte ?
Ja det fatter jeg heller ikke... Måske han pillede bryghåndtaget ud før han fik slukket for pumpen... så kan den jo godt bringes til at sprøjte lidt :-)
Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon) Østerbro
La Marzocco GS3
Mahlkönig K30 Vario
Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)
Det kræver en seriøs overarm at hive bryghåndtaget ud, mens der er tryk på.... Jeg tror heller ikke de ville skrive, at maskinen skulle rengøres så, men nok nærmere køkkenet...
Havde de brugt et bundløst PF kunne jeg følge dem - dårlig tamperteknik = masser af channeling.
Men her???
Administrator på EspressoBar
Black coffee rules...
Comment