Opslag

Collapse
No announcement yet.

Izzo Vivi - Termosyphonsystem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Izzo Vivi - Termosyphonsystem

    Jeg går (som mange andre kan jeg se) i tanker om at opgradere til Vibiemme Domobar, Izzo Vivi eller ? (fra La Pavoni Europiccola - jep, den helt manuelle), og er stødt på, at Izzo Vivi har noget som hedder Termosyphonsystem, der skulle sikre konstant temperatur i bryghovedet ved at cirkulere vand. Er der nogen, som kan hjælpe en novice som mig med om dette Termosyphonsystem gør en forskel eller blot lyder flot? Gode råd ang. opgraderingen er også velkomne.
    --------------------------
    La Pavoni Europiccola
    Rancilio Rocky
    i-Roast 2

  • #2
    Re:Izzo Vivi - Termosyphonsystem

    Så vidt jeg har forstået det, så har alle, HX maskiner med E61 bryghoved, termosyphonsystem.
    Administrator på EspressoBar
    Nuova Simonelli Appia 1.GR.
    Mazzer Kony Electronic

    Comment


    • #3
      Re:Izzo Vivi - Termosyphonsystem

      Et thermosyphonsystem er en del af E61-bryghovedet - Det cirkulerer det varme vand i bryghovedet for at holde temperaturen nogenlunde konstant (i.e. det er ikke kun HX)
      Sort som en panter, sort som slanter
      Tjent på sort arbejde, og sort som Knight Rider
      Sort som piloten I en Tie Fighter
      Sort som pletterne på Pongo
      Sort som alle andre end Tintin I Congo
      Sort som en afro, så sæt den kaff' på!

      Comment


      • #4
        Re:Izzo Vivi - Termosyphonsystem

        En thermosyphon/thermosiphon er et system der bruger forskelle i vandtemperatur, til at cirkulere vandet gennem gruppehovedet ved hjælp af konvektion. Se evt. http://en.wikipedia.org/wiki/Thermosiphon for mere nørderi

        Dette sikrer at gruppehovedet har en temperatur der ligger tættere på brygtemperaturen, end på maskiner hvor opvarmningen sker ved at gruppehovedet bare er boltet fast til kedlen, som det er tilfældet på nogle hx-maskiner.

        Det giver dog ikke samme temperaturstabilitet, som maskiner hvor gruppehovedet og kedelen er helt integreret, som f.eks. La Marzocco eller Dalla Corte maskinerne.

        Så ja thermosyphon er værd at have hvis du vil have en hx-maskine. Jeg så også på dem, men endte med at vælge en Dalla Corte og har aldrig fortrudt. Ingen cooling flushes og ensartet resultat var det det gjorde forskellen for mig.
        Dalla Corte Mini
        Mahlkönig Vario
        Reg Barber 54mm stamper

        Comment


        • #5
          Re:Izzo Vivi - Termosyphonsystem

          Cooling flushes har vel ikke noget thermosyphon eller ej at gøre, men er et spørgsmål om en eller to kedler, ie to forskellige temperaturer.
          Vibiemme Domobar Jr ( Dual Boiler)
          Mazzer Mini electronic b
          Genecafe
          58 mm konveks Motta tamper

          Comment


          • #6
            Re:Izzo Vivi - Termosyphonsystem

            OSB wrote:
            Cooling flushes har vel ikke noget thermosyphon eller ej at gøre, men er et spørgsmål om en eller to kedler, ie to forskellige temperaturer.
            Helt rigtigt. Cooling flushes laves fordi vandet i hx\'en overopheder, hvis maskinen ikke bruges i et par minutter.

            Det var heller ikke en kommentar møntet på diskussionen om thermosyphon, men en et råd om at overveje en maskine hvor gruppen og kedlen er sammenbygget og gruppehovedet derfor holder en temperatur tættere på brygtemperaturen.
            Dalla Corte Mini
            Mahlkönig Vario
            Reg Barber 54mm stamper

            Comment

            Working...
            X
            😀
            🥰
            🤢
            😎
            😡
            👍
            👎