Opslag

Collapse
No announcement yet.

Steaming på en Oscar

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Steaming på en Oscar

  Det er et emne, der ofte kommer op. Både teknikken bag og selve steam-tippens udformning. Så jeg tænkte, at jeg lige ville starte en tråd, så det hele ikke endte i chatten.

  Jeg var i tvivl om, hvorvidt det mest er en teknik- eller en udstyrsdiskussion, men jeg valgte altså teknik.

  Er der nogen derude, der har prøvet at skifte steamtippen på Oscar? Personligt ville jeg meget gerne have en La Marzocco-tip på min... Men jeg har svært ved at finde erfaringer på området. For mig består problemet mest i at få ordentlig turbulens i mælken.

  Byd endelig ind!

 • #2
  Re:Steaming på en Oscar

  har du skiftet tip eller var det original tippen jeg så i lørdags ?

  For der var der da meget godt med turbulens i mælken syntes jeg.
  Sage espressomaskine BES920UK
  Nuova Simonelli Oscar
  Mahlkönig Vario
  Xpressivo Stamper
  Gene Cafe
  Bodum Antigua kværn

  Comment


  • #3
   Re:Steaming på en Oscar

   Nej, det er stadig den originale tip! Jeg har faktisk også fået bedre styr på det. Men jeg ville gerne have mere \"whirlpool\" i mælken.

   Comment


   • #4
    Re:Steaming på en Oscar

    hvordan gør i, om man må være så fræk at spørge? jeg har fundet ud af at lave en lille smule skum, men langtfra noget prangende :S

    her i nogle gode tricks, så del gerne ud!
    If it weren\\\'t for coffee, I\\\'d have no identifiable personality whatsoever. ~David Letterman

    Comment


    • #5
     Re:Steaming på en Oscar

     Jeg er ikke nogen ekspert ud i mælkeskumning. Men min erfaringer med oscar\'en er at den er halvsvær at skumme på, da den har en voldsom dampkapacitet - det kan dog være prof. barista\'er vil mene dette er noget vås

     Men jeg fandt hurtigt ud af, at mælken alt for hurtigt blev alt for varm. Derfor smider jeg min mælkekande ind i køleskabet sammen med mælken, ved egentligt ikke hvor stor en virkning det har, men det kan være det hjælper lidt psykologisk
     Efter min bedste overbevisning burde man ihvertfald starte ved en lidt lavere temperatur, end hvis kanden var stuetemperatur.
     Når jeg skummer renser jeg først damptippen for vand ved at lade damp komme ud i ca. 5 sekunder. Derefter sænker jeg tippen ned lige under mælkens overflade og lukker op for dampen (jeg drejer ikke hjulet fuldstændigt rundt). Mælken burde derefter skumme op, så sænker jeg kanden så tippen hele tiden er i overfladen. Når mælkens har nået omkring hånd temperatur løfter jeg kanden op, og lader mælken rotere i nogle sekunder. Derefter sætter jeg mælken fra mig, tørrer tippen af og åbner for dampen for at rense den.

     Så slår jeg de største bobler, i mælken, ud ved at banke kanden lidt i bordet, til sidst lader jeg den rotere i kanden en omgang eller 2, og hælder op.

     Det skal lige siges, at jeg øvede mig en del for bare at nå til dette stadie, og at det hele går ret stærkt. Hvis man er vant til et damphul i tippen, så er 4 altså ret meget, ihvertfald efter min mening.

     Held og lykke med skummet

     Det kunne være man skulle øve sig med lidt mælkeskumning i morgen, nu man har ferie..
     Nuova Simonelli Oscar - Stempelkande - Aeropress
     Mahlkönig \\\"DDR\\\" Guatemala - Compak K3 Chrome

     Comment

     Working...
     X