Hej alle,
gider i kommentere mine råd jeg har givet til en ven!?
En af mine venner er blevet hooked på at lave espresso selv - på den rigtige måde. Det er selvfølgelig sket efter at han har været hos mig nogle gange og smagt afskygninger af diverse gode dråber B) :laugh: .
Han står nok i den situation jeg selv stod i for 1½ år siden. What to do...what to buy...osv...
Hans behov ligner mit: 2-3-4 espressi pr. hverdag og 20-40% af dem med mælk.
Hvis jeg selv skulle ud og investere i dag OG lade fornuften råde - så ville jeg kigge på Oscar og den \"lille\" Vibiemme. For at gøre en lang historie kort, så endte jeg med at anbefale Vibiemme. Det er da smart at kunne steame samtidig med at man brygger - men til 1 person og evt. et par gæster er det jo strengt taget ikke nødvendigt. Vibiemmen har det berømte gruppehoved og den er (i vores øjne) flot - det virker til at være en robust og temperaturstabil maskine? Om han skal op i en Vibiemme Domobar Super? Nej, igen mht. behovet.
Hvorfor så ikke anbefale Silvia\'en? Jeg ville være træt af at temp-surfe så meget. Det er svært at styre temp uden PID - også når kedlen er så lille. Den laver absolut god espresso - men den kan have sine luner. Med PID er den god - men så koster den det samme som Vibiemme. Så vinder Vibiemme på en større kedel (ja, og drypbakke
) og så er den (i vores øjne) flottere.
Er det ikke rigtigt at Vibiemmen rimelig hurtig finder den rette temperatur efter brygning igen? Temp-surfing er ikke påkrævet som på Silvia\'en?
Og så til kværnen. Jeg har fortalt om det vigtige i kværnen - at den er mindst lige så vigtig som selve espresso-maskinen. Jeg er glad for min Mazzer, men i praksis så er den måske (også for mig:blush: ) skudt lidt over målet. Som jeg hører tilbagemeldinger omkring Compak K3\'en så vil den kunne tjene ham lige så godt til Vibiemme\'n.
Er der nogle vigtige ting jeg stadig skal huske at gøre min ven opmærksom på - så han også er min ven om ½ års tid :woohoo:
Tak for kommentarer
gider i kommentere mine råd jeg har givet til en ven!?
En af mine venner er blevet hooked på at lave espresso selv - på den rigtige måde. Det er selvfølgelig sket efter at han har været hos mig nogle gange og smagt afskygninger af diverse gode dråber B) :laugh: .
Han står nok i den situation jeg selv stod i for 1½ år siden. What to do...what to buy...osv...
Hans behov ligner mit: 2-3-4 espressi pr. hverdag og 20-40% af dem med mælk.
Hvis jeg selv skulle ud og investere i dag OG lade fornuften råde - så ville jeg kigge på Oscar og den \"lille\" Vibiemme. For at gøre en lang historie kort, så endte jeg med at anbefale Vibiemme. Det er da smart at kunne steame samtidig med at man brygger - men til 1 person og evt. et par gæster er det jo strengt taget ikke nødvendigt. Vibiemmen har det berømte gruppehoved og den er (i vores øjne) flot - det virker til at være en robust og temperaturstabil maskine? Om han skal op i en Vibiemme Domobar Super? Nej, igen mht. behovet.
Hvorfor så ikke anbefale Silvia\'en? Jeg ville være træt af at temp-surfe så meget. Det er svært at styre temp uden PID - også når kedlen er så lille. Den laver absolut god espresso - men den kan have sine luner. Med PID er den god - men så koster den det samme som Vibiemme. Så vinder Vibiemme på en større kedel (ja, og drypbakke

Er det ikke rigtigt at Vibiemmen rimelig hurtig finder den rette temperatur efter brygning igen? Temp-surfing er ikke påkrævet som på Silvia\'en?
Og så til kværnen. Jeg har fortalt om det vigtige i kværnen - at den er mindst lige så vigtig som selve espresso-maskinen. Jeg er glad for min Mazzer, men i praksis så er den måske (også for mig:blush: ) skudt lidt over målet. Som jeg hører tilbagemeldinger omkring Compak K3\'en så vil den kunne tjene ham lige så godt til Vibiemme\'n.
Er der nogle vigtige ting jeg stadig skal huske at gøre min ven opmærksom på - så han også er min ven om ½ års tid :woohoo:
Tak for kommentarer
Comment