Hej!
Jeg har med interesse fulgt de indlæg der har været herinde på forumet, og i virker som om i har styr på kaffe - og alt hvad det indebærer. Det forpligter
I et stykke tid har jeg gået og spekuleret i at forbedre mine kaffevaner. (Beklager BKI, Nescafé og Wittenborg.. I har været der for mig, men vi er vokset fra hinanden)
Første skridt blev en stempelkande, næste skridt at finde ud af trækketid, og hvilken formalingsgrad og ristningsgrad der passer sammen til sådan en kande. Nu er jeg overbevist om at næste skridt må være at kværne bønnerne selv, og derved få alle aroma-stofferne med - forhåbentligt også få mulighed for at brygge flere og mere sjælden slags kaffe, end de fra fabrikken malede kaffer.
Jeg vil købe mig en kaffekværn - en rigtig kaffekværn. Espressomaskinen må komme i anden række.
Efter en del research herinde, og rundt omkring har jeg på en måde indset at det ikke er billigt.
Efter en del spekulering, rundt omkring, har jeg indset at sådan må det være.
Mit budget ligger på de 1000-2000kr. Indenfor den ramme, har jeg fundet flere maskiner, der virker som om at de kan gøre hvad en god kværn skal(correct me if i\'m wrong): kværne fint til espresso, kværne direkte i kaffe-laveren, levere et konsistent homogent resultat.
Jeg lister lige op hvilke jeg umiddelbart har fundet der ligger indenfor mit budget:
Anfim -/EMC K2 - 1500kr brugt
Rancilio Rocky
La Pavoni JDL - 1500-2000kr brugt
Nogen der har erfaringer med nogle af de ovenstående maskiner?
Skal man gå efter en keramisk kværn?
EMC\'en er mit oplagte valg, dels fordi den ligger indenfor kørselsafstand (så jeg kan bese den osv.), dels fordi den virker utrolig robust bygget. MEN jeg har ikke kunnet finde nogle konkrete anmeldelser af den - ved i om Anfim -/EMC K2 i virkeligheden er et pseudonym for en anden kværn?
Alle jer krejlere derude er velkomne til at sende mig en mail, hvis i tilfældigvis ligger inde med en god maskine i vil af med. ([email protected])
Håber i kan undvære lidt tid, til at besvare spørgsmål der sandsynligvis er blevet stillet før - hvem ved, måske kan jeres hjælp (hvis den er god) give bagslag en anden dag
Jeg har med interesse fulgt de indlæg der har været herinde på forumet, og i virker som om i har styr på kaffe - og alt hvad det indebærer. Det forpligter

I et stykke tid har jeg gået og spekuleret i at forbedre mine kaffevaner. (Beklager BKI, Nescafé og Wittenborg.. I har været der for mig, men vi er vokset fra hinanden)
Første skridt blev en stempelkande, næste skridt at finde ud af trækketid, og hvilken formalingsgrad og ristningsgrad der passer sammen til sådan en kande. Nu er jeg overbevist om at næste skridt må være at kværne bønnerne selv, og derved få alle aroma-stofferne med - forhåbentligt også få mulighed for at brygge flere og mere sjælden slags kaffe, end de fra fabrikken malede kaffer.
Jeg vil købe mig en kaffekværn - en rigtig kaffekværn. Espressomaskinen må komme i anden række.
Efter en del research herinde, og rundt omkring har jeg på en måde indset at det ikke er billigt.
Efter en del spekulering, rundt omkring, har jeg indset at sådan må det være.
Mit budget ligger på de 1000-2000kr. Indenfor den ramme, har jeg fundet flere maskiner, der virker som om at de kan gøre hvad en god kværn skal(correct me if i\'m wrong): kværne fint til espresso, kværne direkte i kaffe-laveren, levere et konsistent homogent resultat.
Jeg lister lige op hvilke jeg umiddelbart har fundet der ligger indenfor mit budget:
Anfim -/EMC K2 - 1500kr brugt
Rancilio Rocky
La Pavoni JDL - 1500-2000kr brugt
Nogen der har erfaringer med nogle af de ovenstående maskiner?
Skal man gå efter en keramisk kværn?
EMC\'en er mit oplagte valg, dels fordi den ligger indenfor kørselsafstand (så jeg kan bese den osv.), dels fordi den virker utrolig robust bygget. MEN jeg har ikke kunnet finde nogle konkrete anmeldelser af den - ved i om Anfim -/EMC K2 i virkeligheden er et pseudonym for en anden kværn?
Alle jer krejlere derude er velkomne til at sende mig en mail, hvis i tilfældigvis ligger inde med en god maskine i vil af med. ([email protected])
Håber i kan undvære lidt tid, til at besvare spørgsmål der sandsynligvis er blevet stillet før - hvem ved, måske kan jeres hjælp (hvis den er god) give bagslag en anden dag

Comment