Hej derude.
Håber inderligt at i kan hjælpe.
Jeg har den sidste uge nørdet totalt med espressoen for at få den så optimal som muligt. Ristning, formaling, stampning, gennemløbstid, temp.. osv.
Idag kom så turen til at få renset min Rocky, (første gang efter at jeg købte den for 14 mdr. siden) :unsure: Jeg fik skruet knivene af og renset Mr. Rocky efter bedste evne. Når jeg roterede den metaldims den underste kniv sidder skruet fast på, så kunne jeg se at den kørte lidt skævt rundt. Der var ingen slør i gevindet, men den kørte helt klart skævt. Da den var samlet igen fandt jeg nulpunktet som ligger på 3 på min maskine og prøvede mig frem med formalingsgraden. Jeg endte på 4 for at få en gennemløbstid på 25 sek. Mener også at jeg stampede efter alle kunstens regeler.
Jeg har læst mig til at formalingsgraden til en espresso skal ligge mellem 5 til 10 klik over nulpunket og det må siges at være en del mere end på min!!
I panik ringede jeg til min forhandler der sagde at det kunne ha noget at gøre med trykket på min Oscar der måske var for højt!!
For noget tid siden malede jeg nogle bønner på Rockyen til en ven der også har en Oscar. De var malet så de passede til min Oscar (gennemløbstid) men hans Oscar kunne næsten ikke presse vandet igennem kaffen.
Kan nogen Hjælpe??
Er der nogen af jer der har en \'\'skæv\'\' Rocky som min??
Er der nogen af jer der nogensinde har måtte instille trykket på jeres Oscar?? (det kan man siger forhandleren)
Hvor ligger mit problem tror i??
Det skal siges at jeg godt kan få en hæderlig espresso ud af maskinen men jeg undre mig over at formalingsgraden ligger 1. klik over nul!!!
Venlig hilsen Kasper
Håber inderligt at i kan hjælpe.
Jeg har den sidste uge nørdet totalt med espressoen for at få den så optimal som muligt. Ristning, formaling, stampning, gennemløbstid, temp.. osv.
Idag kom så turen til at få renset min Rocky, (første gang efter at jeg købte den for 14 mdr. siden) :unsure: Jeg fik skruet knivene af og renset Mr. Rocky efter bedste evne. Når jeg roterede den metaldims den underste kniv sidder skruet fast på, så kunne jeg se at den kørte lidt skævt rundt. Der var ingen slør i gevindet, men den kørte helt klart skævt. Da den var samlet igen fandt jeg nulpunktet som ligger på 3 på min maskine og prøvede mig frem med formalingsgraden. Jeg endte på 4 for at få en gennemløbstid på 25 sek. Mener også at jeg stampede efter alle kunstens regeler.
Jeg har læst mig til at formalingsgraden til en espresso skal ligge mellem 5 til 10 klik over nulpunket og det må siges at være en del mere end på min!!
I panik ringede jeg til min forhandler der sagde at det kunne ha noget at gøre med trykket på min Oscar der måske var for højt!!
For noget tid siden malede jeg nogle bønner på Rockyen til en ven der også har en Oscar. De var malet så de passede til min Oscar (gennemløbstid) men hans Oscar kunne næsten ikke presse vandet igennem kaffen.
Kan nogen Hjælpe??
Er der nogen af jer der har en \'\'skæv\'\' Rocky som min??
Er der nogen af jer der nogensinde har måtte instille trykket på jeres Oscar?? (det kan man siger forhandleren)
Hvor ligger mit problem tror i??
Det skal siges at jeg godt kan få en hæderlig espresso ud af maskinen men jeg undre mig over at formalingsgraden ligger 1. klik over nul!!!
Venlig hilsen Kasper
Comment