Opslag

Collapse
No announcement yet.

Når vi nu taler om kværne

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Når vi nu taler om kværne

    Som det sikkert er det fleste bekendt, så har jeg allerede bøjet nakken og set i øjnene at min kværn ikke er god nok.

    Så nu er jeg på udkig efter en anden kværn. Nicolai har tilbudt mig hans brugte Gaggia MDF, og jeg har lavet lidt research på nettet, og kan konstatere at det bestemt ikke er en dårlig kværn til en begynder som mig. Den har efter sigende sine særheder på samme måde som man også lige skal lære Silvia at kende.

    På den anden side, så må jeg jo nok også se i øjnene at jeg på et senere tidspunkt alligevel kommer til at opgradere på kværnsiden fra en Gaggia MDF - og så er spørgsmålet om jeg måske skulle overveje at købe "kværnen" allerede nu, måske særlig hvis jeg kan finde en brugt kværn til en fornuftig penge.

    Så nu er jeg virkelig kommet i tvivl om hvad jeg skal gøre. Jeg har derfor valgt at opstille nogle kriterier, der skal tjene som udgangspunkt, og nogle kriterier der godt kan "justeres" (markeret med *), hvis jeg derved kan finde den rigtige løsning. Her er listen:

    [ul][li]Kværnen skal være en ORDENTLIG espressokværn, stabil, driftssikker, lang levetid, etc.[/li]
    [li]Kværnen skal helst også matche min "næste" espressomaskine som jeg gætter på skal findes om et par år.[/li]
    [li]Kværnen skal kværne direkte i filterkurven[/li]
    [li]Det er ikke så afgørende om kværnen har doser eller ej, men det skal være nemt at opnå en god distribution[/li]
    [li]Kværnen skal være nem at vedligeholde, og problemer med kaffe der "klæber" grundet statisk elektricitet vil jeg helst undgå[/li]
    [li]Kværnen må meget gerne kunne indstilles til at dosere automatisk (*)[/li]
    [li]Grundet indretningen i vort køkken må den ikke være højere end 45 cm. (og jeg vil helst undgå at skære i hopperen)[/li]
    [li]Hopperen behøver ikke være særlig stor (*)[/li]
    [li]Det skal helst ikke tage 45 skunder at kværne 18 gram kaffe, men jeg forlanger heller ikke at det sker på 5 sekunder (*).[/li]
    [li]Det gør ikke noget hvis kværnen er reltaiv lydsvag (*)[/li]
    [li]Prisniveauet ligger ikke fast. Jeg er klar over at den helt rigtige kværn vil koste, men må heller ikke koste 10.000,-. Jeg vil helst finde en løsning til under 3.000 kr.[/li]
    [li]Den "rigtige" kværn må gerne være brugt (men velholdt)[/li][/ul]
    Er det en umulig opgave jeg har stillet mig selv her?
    Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
    Østerbro

    La Marzocco GS3
    Mahlkönig K30 Vario


    Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

  • #2
    Re:Når vi nu taler om kværne

    Jeg blev meget inspireret af et review på Home-Barista hvor man sammenligner nogle af de bedste semiproffesionelle kværne.
    http://www.home-barista.com/espresso...r-reviews.html

    Jeg endte op med en La Cimbali Junior og en Mazzer Super Jolly begge købt brugt på e-bay.de. Med lidt tålmodighede kan købes brugt på e-bay for under kr. 2K inkls fragt. Begge er supergode og "fremtidssikre" kværne.
    La Marzocco GS/3 AV
    Mahlkönig K30 Vario
    Mahlkönig Vario Home m/stålknive
    La Pavoni Professional
    Tidligere: Faema Ariete Vintage Lever, Faema Lambro Vintage Lever, Londinium I, La Marzocco GS/3, VBM Domobar, ECM Giotto, Expobar Office Leva, Mazzer Major, Mazzer Super Jolly, MK Guatemala, Anfim Best, Isomac Granmacinino, Gene Café CBR-101
    BLOG

    Comment


    • #3
      Re:Når vi nu taler om kværne

      jeg kan varmt anbefael Compak K3 Touch, jeg syntes det er en super kværn specielt til prisen. Generelt kan jeg godt lige Compak' kværne, men K3'en en efter min mening den bedste til prisen, man kunne selvfølgelig også tage springet fuld ud og købe en Compak K-10 WBC :blink: (vis jeg ikke tager meget fejl så er det den Klaus bruger?)

      http://www.risteriet.dk/produkter/Kv...Nero_sort.html

      Post edited by: EPO, at: 2007/12/28 18:55
      Michael EPO Rasmussen

      Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

      Comment


      • #4
        Re:Når vi nu taler om kværne

        Ja, den ser ikke ringe ud, kan godt lide designet.

        Er der nogler herinde som bruger K3 Touch, og kan fortælle lidt om hastigheden/kvaliteten af kværnen?
        Administator på espressobar
        Izzo Alex Duetto
        Toper Cafemino
        Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
        Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

        Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

        Comment


        • #5
          Re:Når vi nu taler om kværne

          ja, selv om det måske høre til i en anden tråd:blush: , så kan jeg da godt fortælle lidt om K3'en, jeg havde indtil for ganske nylig en stående, det har jeg desværre ikke mere (Den blev stjålet :angry: )
          Jeg syntes det er en super kværn, rimelig lydsvag, kværen rimelig hurtigt og uden alt for meget klumperi (modsat macap m4d'en ) Med hensyn til hastigheden så erstattede den en Macap m4 (uden d) og i forhold til den er den noget hurtigere. Men generelt kan jeg kun sige at jeg var meget imponeret over kvaliteten. Jeg har efterhånden også (næsten :unsure: ) besluttet mig for at min næste kværn bliver en K10 WBC afhængig af hvilken Maskine jeg får købt (alternativet er at købe en K3'er igen)

          Post edited by: EPO, at: 2007/12/28 19:53
          Michael EPO Rasmussen

          Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

          Comment


          • #6
            Re:Når vi nu taler om kværne

            Jeg vil gerne byde ind med et link til en test mellem Macap og Mazzer

            -Så er der lidt mere at sammenligne med i den gode sags tjeneste.

            Expobar Brewtus II
            Macap MC4 stepless
            Gaggia MDF
            Heartware Precision
            Izzo tamper custom made konveks 58,4mm

            Comment


            • #7
              Re:Når vi nu taler om kværne

              Og så lige linket som kommer her:whistle: :whistle:

              http://www.home-barista.com/forums/m...der-t4128.html
              Expobar Brewtus II
              Macap MC4 stepless
              Gaggia MDF
              Heartware Precision
              Izzo tamper custom made konveks 58,4mm

              Comment


              • #8
                Re:Når vi nu taler om kværne

                Jeg takker mange gange for jeres svar. Jeg tror nu jeg vil gå i tænkeboks til efter nytår, mens jeg gør mig mine overvejelser om hvad jeg skal vælge.
                Henrik Delfer (a.k.a. Hobzon)
                Østerbro

                La Marzocco GS3
                Mahlkönig K30 Vario


                Jeg tror mennesket får udrettet så meget, ikke fordi vi er smarte, men fordi vi har modsatrettede tommelfingre så vi kan lave kaffe. (F. Rosenberg)

                Comment


                • #9
                  Re:Når vi nu taler om kværne

                  Lige for at følge op på EPO's indlæg, så vil jeg helt klart også anbefale Compak's K-10. Den er stor, ja, men den kværner virkelig godt. Tim Wendelboe (WBC champ 2004) bruger den også og har tidligere skrevet indlæg om den på et andet forum (men jeg kan ikke huske hvilket...)
                  Ang. K-3 Touch passer det så at den har koniske knive som der står på risteriets hjemmeside? Jeg mener bestemt den er med flade knive? EPO kan du hjælpe dér?

                  Hobzon, de er nogle gode krav du har stillet dér, men jeg tror desværre det er 'en umulig opgave' som du formulerer det. Især til den pris. Mazzer Mini er da helt klart et bud, men jeg synes ikke det er en fremtidssikret kværn for dig ift. kvalitet. Den har problemer med fart, overophedning og smagskvalitet. Men man får jo altså ikke alt for 3000,-

                  God jagt, og lad os høre hvad du ender med. Måske der kommer nogle helt nye spillere på banen.
                  Klaus Thomsen
                  World Barista Champion 2006
                  Kig ind på vores Blog her
                  The Coffee Collective

                  Comment


                  • #10
                    Re:Når vi nu taler om kværne

                    På deres hjemmeside angiver de K-10 med koniske blade ... og nævner ikke noget ved de andre ... så mon ikke de er flade.

                    http://www.compak.es/en/productos/020103.htm

                    Post edited by: ChrZacho, at: 2007/12/29 15:00
                    Administrator på EspressoBar
                    Nuova Simonelli Appia 1.GR.
                    Mazzer Kony Electronic

                    Comment


                    • #11
                      Re:Når vi nu taler om kværne

                      ChrZacho wrote:
                      På deres hjemmeside angiver de K-10 med koniske blade ... og nævner ikke noget ved de andre ... så mon ikke de er flade.
                      Det tror jeg I har fuldstændig ret i. Hvis man kigger på specifikationerne for K10 står der:

                      ø Conic grinding disc (mm)

                      Mens der for K3 står:

                      ø Grinding disc (in/mm)

                      Så Risteriet har ret i at det er 58 mm knive, men tilsyneladende ikke, at de er koniske.
                      Stifter af EspressoBar. Nu glad medlem!

                      La Marzocco GS/3
                      Baratza Forté
                      Bestmax filter


                      1 forsøg er bedre end 1000 ekspertantagelser

                      Comment


                      • #12
                        Re:Når vi nu taler om kværne

                        klaus wrote:
                        Ang. K-3 Touch passer det så at den har koniske knive som der står på risteriets hjemmeside? Jeg mener bestemt den er med flade knive? EPO kan du hjælpe dér?
                        ChrZacho wrote:
                        På deres hjemmeside angiver de K-10 med koniske blade ... og nævner ikke noget ved de andre ... så mon ikke de er flade.

                        http://www.compak.es/en/productos/020103.htm<br><br>Post edited by: ChrZacho, at: 2007/12/29 15:00
                        Hmmmm jeg kan godt se at der ikke umiddelbart står på hjemmesiden at den har koniske knive. Men jeg er 100% sikker på at min havde koniske så, jeg tror nu altså at det er rigtigt nok hvad der står på risteriets hjemmeside.
                        Michael EPO Rasmussen

                        Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

                        Comment


                        • #13
                          Re:Når vi nu taler om kværne

                          grunden til at jeg er 100% sikker, er at der var en tosset tolder som splittede kværen ad da jeg kom hjem med den fra spanien.
                          Jeg prøvede ellers at forklare han at det var en kaffe kværn men han var sikker på at det var noget man brugte til narko inch:
                          Michael EPO Rasmussen

                          Der findes ingen kendsgerninger, kun fortolkninger. - Friederich Nietzsche

                          Comment


                          • #14
                            Re:Når vi nu taler om kværne

                            EPO wrote:
                            grunden til at jeg er 100% sikker, er at der var en tosset tolder som splittede kværen ad da jeg kom hjem med den fra spanien.
                            Jeg prøvede ellers at forklare han at det var en kaffe kværn men han var sikker på at det var noget man brugte til narko inch:
                            Tja, koffein eller kokain, det kan jo være svært at høre/kende forskel :S
                            Administator på espressobar
                            Izzo Alex Duetto
                            Toper Cafemino
                            Kværna 1F, Mazzer Mini Electronic A, Rocky
                            Pullmann deluxe, Pullmann Barista, Rusbjerg tamper model 2 (prototype ver 2)

                            Og en masse andet lir... Men alligevel ikke nok...

                            Comment


                            • #15
                              Re:Når vi nu taler om kværne

                              klaus wrote:
                              Mazzer Mini er da helt klart et bud, men jeg synes ikke det er en fremtidssikret kværn for dig ift. kvalitet. Den har problemer med fart, overophedning og smagskvalitet. Men man får jo altså ikke alt for 3000,-

                              God jagt, og lad os høre hvad du ender med. Måske der kommer nogle helt nye spillere på banen.
                              Hej Klaus,

                              nu er jeg nysgerrig, hvad er det for nogen problemer Minien skulle have?
                              Ang. farten ligger min på ca 1g/s med den indstilling den har ligenu, det syns jeg er meget passende og i stil med hvad jeg havde forventet af den. Smagen er ihvertfald bedre end min Rocky, men det siger måske ikke så meget heller Rundere, sødere syns jeg.
                              Good, fast, cheap... Pick two!

                              Comment

                              Working...
                              X