Har lige et par hurtige spørgsmål, håber ikke de er alt for noobish. 
Kan se at alle folk herinde snakker om \"PID\". Kiggede efter ordet i baristaordbogen, men det står der ikke... Hvad er det forkortelse for? Jeg kan forstå at det er noget man styrer temperaturen på brygningen med og at det på Silviaen er noget man selv skal tilføje.
Jeg har på min Arduino Victoria Venus Family svært ved at ramme den helt rigtige temperatur. Kan man få en PID der kan bruges på alle maskiner, eller skal den være produceret specifikt til maskinen?
Og til sidst, hvilken type thermometer bruger I til at måle temperaturen på espressoen med? Jeg har kun det som jeg bruger når jeg steamer mælk og det er ikke nøjagtigt nok ved så høje temperaturer. Er det i øvrigt selve espressoen i koppen der skal være de der 93-94 grader eller er det lige når den forlader bryghovedet?
P.s. Bare rolig, jeg er tilmeldt Barista teknik kursus, men der er 14 dage til og man kan jo ikke vente så længe!

Kan se at alle folk herinde snakker om \"PID\". Kiggede efter ordet i baristaordbogen, men det står der ikke... Hvad er det forkortelse for? Jeg kan forstå at det er noget man styrer temperaturen på brygningen med og at det på Silviaen er noget man selv skal tilføje.
Jeg har på min Arduino Victoria Venus Family svært ved at ramme den helt rigtige temperatur. Kan man få en PID der kan bruges på alle maskiner, eller skal den være produceret specifikt til maskinen?
Og til sidst, hvilken type thermometer bruger I til at måle temperaturen på espressoen med? Jeg har kun det som jeg bruger når jeg steamer mælk og det er ikke nøjagtigt nok ved så høje temperaturer. Er det i øvrigt selve espressoen i koppen der skal være de der 93-94 grader eller er det lige når den forlader bryghovedet?
P.s. Bare rolig, jeg er tilmeldt Barista teknik kursus, men der er 14 dage til og man kan jo ikke vente så længe!

Comment