Opslag

Collapse
No announcement yet.

Cut paa Gene

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Cut paa Gene

  Hvis man bruger koeledunktionen paa gene risteren cutter i saa f.eks 30 sekunder foer den oenskede ristegrad er opnaaet ? Eller tidligere?
  Nuova Simonelli Appia
  Compak K10
  Gene roaster

 • #2
  Re:Cut paa Gene

  Hej.
  Man skal vel stoppe tidligere så. Jeg prøvede de første gange at stoppe selv, og køle bønnerne ned på en tallerken e.lign, men vendte hurtigt tilbage til at lade programmet køre fuldt ud med kølefunktionen til ende. Jeg kan lide den er fuldautomatisk. Det fungerer fint for mig at sætte temp til 240 gr. og tiden til 19 min.når man fylder op til stregen på beholderen. Det giver en fin \"Full City\" (tror jeg nok ;-).
  Morten
  Spaz VII. Mazzer Mini E mod B. Gene Cafe

  Comment


  • #3
   Re:Cut paa Gene

   Jeg synes hurtigt man lærer at \"føle\" sig frem til det rigtige tidspunkt at stoppe risten. Dit bud på ca. 30 sek. før den ristegrad du vil opnå passer nogenlunde med mine erfaringer.

   Der er også folk som sværger til at \"dumpe\" bønnerne tidligere end risteneren tillader for at få lidt mere fart på nedkølingen, men jeg kan nu bedre lide at lade risteren virke som den er beregnet til.
   Nuova Simonelli Musica
   Mazzer Major (espresso)
   58 mm Pullman Barista tamper
   Gene Café rister
   Diverse stempelkander og andet gejl

   Comment


   • #4
    Re:Cut paa Gene

    30 sekunder er et godt udgangspunkt, men hvis man har ristet til ind i 2.knæk kan de 30 sek betyde at man ender med brændte bønner. Så skal man hælde bønnerne ud før.

    Jeg rister aldrig mere end til lige før 2. knæk eller endda før. Når jeg slow rister synes jeg ikke det er nødvendigt med en meget mørk rist. Det er som om den langsomme rist giver en kop med mere smag/den fulde smag, så hellere hælde bønnerne ud lidt for tidligt end for sent..

    Jeg bruger kølefunktionen, men kun til 180-200 grader, så stopper jeg maskinen. Så er røgen ude af køkkenet (gennem rørene) og jeg kan hælde bønnerne ud i et fad eller på en plade i 1 lag.

    Jeg rister meget sjældent længere end 16:30 min for ikke at bage bønnerne. 16 minutter så er jeg tilfreds, bønnerne mørkebrune, et par pop i 2. knæk er hørt og koppen er velsmagende
    Mazzer Mini Electronic A
    TORR stamper Plan2konveks 58,6mm
    Gene Café kafferister
    Toroid mælkekande 0,35l og 0,59l
    Mypressi Twist


    \\"If its uphill all the way, you should be used to it by now.\\" P. McAloon

    Comment

    Working...
    X